Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.10.2007, 10:21   #9
Monter
Użyszkodnik

Data rejestracji: 29.03.2001
Monter niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Wawelski Podgląd Wiadomości
Jasne Monter. A za wszystkim stoi układ.

Nie masz jakiejś obsesji?

Czytasz umowę którą podpisujesz i regulamin.

Ale gdzie widzisz problem?
Mój post był niejako odpowiedzią i kontynuacją na post Patrix'a, plus moje prywatne zdanie. Nigdzie nie napisałem, że ktokolwiek ma obsesję, lub jest taki albo owaki, bo preferuje takie czy inne rozwiązania. W związku z tym bądź kolego łaskaw nie zwracać się takimi słowami do mnie.
Zdanie moje wynika z tego, że chociaż dużo nie zarabiam, nie potrzebuję debetów i innych "udogodnień finansowych", gdyż nigdy nie wydaję wszystkiego do zera. Jedyny kredyt jaki mam, to ten na mieszkanie.
A opinię o kartach kredytowych mam stąd, że mimo zapewnień o ich darmowości okazuje się potem, że darmowe było ich tylko pierwsze wydanie. Na rachunku potem pojawiają się takie opłaty jak "za używanie" i "ubezpieczenie karty". W skali roku są to jakieś pieniądze, dla jednych duże, dla innych małe. Sam fakt, że bank pewnych rzeczy nigdy nie mówi, zanim sam nie zapytasz jest dla mnie dostateczną przesłanką, by się trzymać od tych oszustw z daleka. W umowie czy regulaminie banku nie ma cennika usług, więc jego szczegółowa analiza nic nie daje.
Pozdrawiam.
"Głupota, którą widzimy u drugich, na ogół podnosi nas na duchu"
Monter jest offline   Odpowiedz cytując ten post