Cytat:
cpuks napisa***322;(a)
To fajnie ze potrafisz byc mily
Ale jak juz powiedzialem nie jestem profesjonalista choc o tym ze sa inne testy wiem! Jak zobaczysz porownania codecow to zawsze masz test spektrum... o tym ze inne testy sa wazniejsze to tez wiem ale ich nie robie bo sie nie znam wiec po co bede sie rozwodzil nad czyms o czym nie mam pojecia? Dlatego kazdy kto czyta to co napisalem powinien wziasc poprawke bo jak napisalem nie jestem PROFESJONALISTA nie siedze w tym. Podstawy mp3 znam a jak patrze na jakosc to wlasnie przez pryzmat mp3 - ucinanie pow 16kHz... Trzeba jeszcze wziasc pod uwage krzywa ATH i maskowanie ale to juz troch bardziej skomplikowane - to wiem nie musisz mi mowic.
Skoro tak cie to zdenerwowalo to mogles mi dac znac na priva napisal bym sprostowanie... - latwe co?
No nic tez zycze wesolych swiat:-D
|
Wiecie, jak slysze lub czytam takich zagorzalych adiofili to mnie skreca ze smiechu...
kiedys zrobilem tak, a mam porzadny sprzet audio ktorego specyfikacje mieszcza sie w wyzszej kategorii hifi, nagralem wiec plytke audio z mp3, przy okazji mialem tez oryginal... plytke wsadzilem do CD playera, przy okazji zaprosilem do siebie pewnego zarozumialego audiofila, poprosilem go aby wylapal ktora plytka audio jest oryginalna a ktora konstrukcja z mp3 (mp3 nagrywalem w locie w Nero)... nie potrafil odroznic oryginalu od kopi z mp3... jaka to byla plyta? Coz Vangelis "Direct"... pewnie gdyby to byla muzyka powazna byloby slychac subtelne roznice... ale wszytsko to to jedynie czysty subiektywizm! Te wasze mp3, MPC, OGG... do jednego wora... a ja nagrywam ostatnio w mp3 pro bo mniej miejsca na dysku zajmuje,
pozdrawiam