Dyskusja: Nasze wybory
Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.10.2007, 14:06   #13
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Dorian Podgląd Wiadomości
Przecież człowiek nie android i swoje uczucia posiada ... nie można odmawiać im podstawowych ludzkich reakcji ... sam gdybym był dziennikarzem uśmiechnąłbym się dzisiaj i zasmucił wtedy. Co do wolnych mediów ... ostatnie 2 lata pokazały jak wolne są polskie media państwowe ... zwłaszcza ostatnie tygodnie.

Ja jestem realistą ... cieszę się lecz na zmiany jakie są zapowiadane potrzeba kilku parlamentów raczej ...

nie rozumiem też chwytania za słowa i obietnice ... przecież to zwykła wyborcza kiełbasa ... to co obiecywał PIS nierealne było, to co obiecuje PO też nie jest na TERAZ . Chcecie od jutra zarabiać 7000 i Irlandię mieć od jutra ... bo Tusk powiedział tak w debacie? , a może macie już swoje mieszkanie z puli PIS'owej ? Każdy coś obiecuje ... poważni ludzie przyjmą to raczej z przymrużeniem oka i czekają na efekty , a nie wymieniają kiełbasiane obietnice .
Ogólnie się zgadzam - ale - w typowych przekazach informacyjnych - powinno się unikać wyraźnych odniesień osobistych - pomijam programy publicystyczne - choć tak też dziennikarze powinni być bezstronni - no chyba, że sami są stroną w rozmowie. A jeśli ktoś nie może sobie z tym poradzić - a stacja to akceptuje ... cóż ...
I nie chodzi mi tutaj o pojedyńcze wypadki !! Takie to wiadomo są normalne - mam na myśli całe ostatnie dwa lata - to nie było normalne według mnie - i tyle !!!
Żeby sprawę wyjaśnić - ok głosowałem za PiS - ale dziś wcalę nie szydzę z PO - pożyjemy zobaczymy co zrobią - i po prostu nie podoba mi się takie zachowanie dziennikarzy i tyle ... i żeby było jasne - nie tylko z tej strony co byli przeciw PIS - ale też drugiej, która atakowało PO ... po prostu - może jestem idealistą w tym względzie

ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post