Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.10.2007, 22:28   #1
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Firmy transportowe, kurierzy - przewiezienie stołu bilardowego

Właściwie jak w temacie. Mam do przewiezienia stół bilardowy (wymiary ok. 1,30 na 2,40 m, waga 150-200kg) z małej miejscowości pod Bydgoszczem (?) do Wrocławia i zastanawiam się, jak to zrobić.

Najtaniej wyszedłby chyba jakiś kurier, tylko po pierwsze nie wiem, czy przyjmują takie duże przesyłki (będę jutro dzwonił), po drugie jest problem z zapakowaniem, bo.. zapakować się właściwie nie da. Od biedy można odczepić nogi, ale to zostaje i tak największa część.

Optymalna byłaby jakaś firma transportowa, która zajmuje się również pakowaniem. Korzystałem ostatnio przy przewozie mebli z usług takiej i jest to bardzo wygodne, ale jednocześnie są to raczej firmy lokalne i nie sądzę, żeby ktoś podjął się jazdy po stół i z powrotem, a nawet jeśli, to za jakie pieniądze (500-600 zł?).

Generalnie chciałbym zmieścić się do 300 złotych, bo za tyle mogę od znajomego pożyczyć samochód i sam przejechać. Ale jednocześnie nie bardzo mam na to czas.

Ok, pytanie jest takie, jak można by to najsensowniej zrobić. Może ktoś przewoził takie wielkogabarytowe rzeczy i wie, z usług jakich firm najbardziej opłaca się skorzystać.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online