Cytat:
Napisany przez romanesco
Może ktoś się zdziwi, ale do tej pory używam telefonu Siemens, model S 25. Jest to jeden z pierwszych, które miały kolorowy wyświetlacz. Oczywiście jakość tychże kolorków czy rozdzielczość ekraniku, nijak się ma do dzisiejszych "wynalazków". Telefon ten nie ma też fotoaparatu, MMS-ów, polifonii, itd., bo w tamtych czasach oczywiście tych bajerków jeszcze nie było. Ale mnie to wszystko nie rusza. Wychodzę z założenia, że telefon jest do dzwonienia i do ewentualnego wysyłania SMS-ów. I tyle mi wystarcza  .
Aha, dodam jeszcze, że telefon sprawuje się bardzo dobrze, ani razu jeszcze się nie "zawiesił". Wymieniłem w nim tylko akumulatorek, bo przy poprzednim telefon "trzymał" tylko 2 dni.
|
Ja akurat się nie dziwię - nie każdy potrzebuje aparatu, MMS'ów itp.
Ja jeszcze do dziś używałem (a zaraz napiszę dlaczego) pierwszy mój telefon - jaki kupiłem ponad półtora roku temu - Siemensa A65 - owszem ma swoje wady - powolny, kiepski wyświetlacz - ale ogólnie nie jest zły. Ponad pół roku temu kupiłem sobie - z "sympatii" do firmy - Siemensa AX75 - jednak od pierwszego dnia jakoś mnie "drażnił" itp. - więc po około tygodniu wylądował w szafie - a ja wróciłem do A65
Niestety - dziś mój A65 chyba "padł" - nie chce się włączyć (zapala się ekran i podświetlenie klawiatury na może 1-2 sekundy i zaraz ciemność) i wydaje przy próbie jakiś dziwny sygnał. Już wczoraj się raz wyłączył sam - trochę mnie to zdziwiło, bo praktycznie mu się to nie zdarzało (przez te półtora roku może z 2 razy) - a dziś widzę, że była to zapowiedź ...
Cóż ... chyba naprawiać nie będzie warto ... teraz przełożyłem kartę do tego AX75 ... ale chyba trzeba będzie pomyśleć o jakimś zakupie ...
A z tego A65 to żal mi melodyjek, tapet no i około 40 pamiątkowych sms'ów z zyczeniami itp.
Pozdrawiam
ro29