Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.10.2007, 10:52   #54
ryba120
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.02.2005
ryba120 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam.

Od samego początku (styczeń 2006) jak kupiłem Canona IP4200 stosuje zamienniki firmy UNINK z którymi nie mam najmniejszych problemów. Kupuję je zawsze w firmie KingMan w Rzeszowie.
Musisz się liczyć z tym, że po założeniu zamiennika drukarka po jakimś czasie poda komunikat, że stosujesz nieoryginalne wkłady i tracisz prawo do gwarancji. Następnie poprosi o wyłączenie sczytywania poziomu atramentu w wymienionym wkładzie przez przytrzymanie przez 5s klawisza wysuwu papieru.
Wymiana zamienników jest banalnie prosta. Trzeba z oryginalnego pustego wkłady przełożyć chip elektroniczny co zajmuje ok 2-3minuty.
Ja to robę tak, że ścinam plastikowe zatopione mocowania chipa z oryginalnego wkładu,
Jaki tusz do drukarki? Zamiennik?-zdjecie-008-1-2.jpg

następnie przekładam go na zamiennik w miejsce specjalnie przygotowane ( wystające dwa plastikowe kołeczki na które nakłada się chipa)
Jaki tusz do drukarki? Zamiennik?-zdjecie-009-1.jpg

i podgrzewam na ogniu coś metalowego ( w moim przypadku jest to najczęściej trzonek wiertła) po czym przytapiam wystającą część plastikowych kołeczków. To wszystko tak jak pisałem trwa ok 2-3min.

W moim przypadku stosując zamienniki już dawno zarobiłem na nową drukarkę. Po jednokrotnej wymianie całego kompletu mamy zaoszczędzone ok 190zł.

p/s W Rzeszowie w sklepie AVANS przy ul. Rejtana wyprzedają część sprzętu i drukarka Canon PIXMA IP5200 z kompletem oryginalnych tuszy kosztuje 199zł .

Pozdrawiam.

Ostatnio zmieniany przez ryba120 : 27.10.2007 o godz. 11:02
ryba120 jest offline   Odpowiedz cytując ten post