Cytat:
Napisany przez demek
bo nie sa lepsze
powiem wiecej, sa gorsze!
czy to sie komus podoba czy nie
|
I kto tu psychotropow potrzebuje
Chcecie byc slepi i sobie wmawiac - prosze bardzo, kazdy ma prawo do swojej opini chocby nie miala nic wspolnego z prawda ale do jasnej cholery po co ciagnac ten watek? Wyzywajac i zmyslajac fakty nikogo kto uzywa maka nie przekonacie a was zapatrzonych w jedyne sluszne "Apple jest be!" tez nikt widac nie zmusi was do przejzenia na oczy.
Popatrzcie na tego Leoparda od ktorego sie zaczal temat - ja jeszcze czekam na wlasna kopie ale uzywalem juz go na paru Makach - porownajcie go sobie z Vista i jak ktos powie ze Vista jest lepsza to albo jest idiota albo jest zapatrzony w PC i nienawidzi wszystkiego co Mac bo ma prawo odbiegac od kemowej skrzynki pod biurkiem. Ten os chodzi szybciej niz XP na tym samym sprzecie, aplikacje startuja w mgnieniu oka - owszem potrzebuje kilku szlifow ale tak jak w wypadku Tigera poprawka 10.5.1 pewnie zalatwi sprawe.
Owszem patrzac ze strony sprzetowej Mac to tylko dobrze zlozony PC ale wlasnie za to, design i integracje softwaru placimy - podobnie z drozszymi modelami innych firm.
Owszem sa ludzie co beda sie chwalic ze maja Maka na kazdym kroku ale to co wy robicie to juz jest chore.
PS. Taka sama sytacja ma miejsce przy PC vs Konsole - mam 2 konsole - X360 i PS3, nie gram na PC - co mi zrobicie? Tez wybralem inna platforme ktora jest lepsza w tym czego od niej oczekuje - i co mi zrobicie? Dla mnei wybor konsoli byl dokladnie taka samam decyzja jak kupno Maka - rozwazylem za i przeciw (w wypadku maka mialem jeszcze plany instalacji XP gdyby system okazal sie kiepki - jednak sie w Mac OS X zakochalem). I co zle zrobilem bo wybralem sprzet na ktorym moge zrobic lepiej niz na PC to co chcialem robic na kmputerze?