Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.10.2007, 14:28   #1
variu
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.10.2007
variu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Modyfikacja nie przerobionej ps2

Posiadam PS2 dużą oraz hdd 160gb samsunga no i oczywiście NA. Konsola NIE jest przerobiona. Z tego powodu mam kilka zasadniczych pytań:

1) Czy HD Loader z MC jest na tyle samo skuteczny co te patchowane z neta? (czy wgrywa tyle samo gier)

2) Czy jest możliwe zgranie tak oprogramowania na nie przeroboną konsolę abym przy samym starcie konsoli miał do wyboru co chcę robić? (trójkąt: HD loader Kwadrat: zgrywanie zarządzanie savami między karta=flash, kółko: Odtwarzacz mp3 itp itd) Jeżeli NIE to:

3) Czy na nie przerobionej konsoli da się wgrać jakieś ciekawe oprogramowanie na dysk HDD i z niego je odtwarzać? Chodzi mi mianowice o to bym najpier odpalał z MC HD Loadera a później z dysku oprogramowanie które jest dostępne na tą konsolę. Zależało by mi mianowicie na odtwarzaczu mp3, dvd, oraz programie do zgrywania Saveów na Flasha lub na hdd. Jeżeli się da coś z tym zrobic to proszę o jakieś namiary.

4) Czy da się (nie wiem... np uaktualnić biosa) by PS2 wykrywał całe 160gb?

Z góry pisze że dopiero zaczynam przygodę z modyfikacją PS2 jednak na prawdę się staram Przejrzałem już wiele materiału na temat samego HD Loadera i exlopita i na ten przykład samo zgranie HD loadera na MC nie powinno stanowić problemu. Gozej gdy chodzi o wgrywanie innego oprogramowania i stąd proszę o pomoc i jakieś nakierowanie.
variu jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online