Cytat:
Napisany przez - Deckard -
taa KŚ fachowa literatura ...
a wracajac do tematu to poszukaj może gdzieś jeszcze jest CannonIP1500 to jest chyba najtańsza w eksploatacji drukarka 10złczarny , 12złkolorowy [zamienniki] ale dosc głośna , można właczyć tryb cichy ale wtedy drukuje wolniej , mam taka 2 lata i moge spokojnie polecić, swego czasu drukarka kosztowała 180zł
|
To strasznie drogo płacisz za te zamienniki. Mam taką drukarkę w pracy i za zamienniki
UNINK płacę 4,5zł za 2szt (czarny + kolorowy).
Cytat:
Napisany przez - loki7777 -
Moze i nie, ale chip ma pamiec a o kasowaniu nikt nie pisze, jak bedzie w pojemniku zero tuszu to pojawi sie problem
|
Jedyny problem w trakcie korzystania z zamienników po przełożeniu chipa to strata gwarancji na drukarkę. Po jakimś czasie od momentu pierwszego przełożenia chipa do zamiennika drukarka poinformuje o tym, że wkład jest nieoryginalny i tracimy prawo do gwarancji. Następnie poprosi o wyłączenie sczytywania poziomu tuszu w danym wkładzie przez przytrzymanie wciśniętego guzika wysuwu papieru przez ok 5s. Od tego momentu w danym wkładzie nie będzie sczytywany poziom tuszu i przy kolejnej przekładce do nowego zamiennika już sczytywanie będzie wyłączone automatycznie. Trzeba co jakiś czas samemu kontrolować zawartość wkładu.
Cytat:
Napisany przez - andrzejj9 -
Co do chipa, to tak, rzeczywiście ma - podobno przełożenie nie jest trudne. Podobno.
|
Przełożenie jest banalnie proste
Ja to robię TAK