Cytat:
Napisany przez AleX69
widze Ormianin@ strasznie jestes rozzalony z zakupu tego monitora
ale z tego wynika ze kupiles uzywany/naprawiany
|
Nie, ja nie jestem rozzalony, wiedzilem co biore i jak pisalem wybralem dobry egzemplarz, jedyne co mi przeszkadza to pisk przetwornicy, mozna to jakos obejsc, nie jest zle, monitor wyglada na nowy, nie ma otarc na obudowie, pivot dziala dobrze, matryca tez ok, piszczy tylko cos z tylu i moze dlatego go zdekwalifkowano w USA, trafil do Polski...
Inna sprawa ze kupilem tez w miedzyczasie monitor 22 calowy wide samsunga 2232BW i sie do niego mocno przyzwyczailem, obecnie mam na biurku dwa monitory i tego gatewaya uzywam glownie do grafiki i fotografii, ja po prostu nie specjalnie lubie zbyt maly pixel a w tej rozdz. 1680 x 1050, a zazwyczaj pracuje z tekstem, inna sprawa moze fani matryc xVA mi zarzuca niekompetencje, ale na samsungu w koncu mi sie udalo nawet uzyskac "czarna" czern, czego niestey nie potrafi gateway... kolory i katy na matrycy TN 3 sa bardzo dobre... tylko te przejscia tonalne i gradient (no ale to glownie graficy odczuja)... zreszta wydaje mi sie ze powazny grafik nawet nie bedzie interesowal sie LCD a zostawi sobie dobry CRT
@ed hunter.... jak juz znalazla sie panorama na biurku obecnie nie wybral bym 4:3 (a wlasciwie 5:4) - panorama jednak jest o wiele bardzej ergonomiczna i ma wiecej obszaru roboczego, jelsi szukasz cos taniego to moze wlasnie
Samsung SM 2232BW albo jelsi juz koniecznie upierasz sie na 5:4 PVA to
Samsung 19 193P