Cytat:
Napisany przez Ormianin
Niestety input laga posiada, tak samo jak samsung 215TW, o czym mozna przekonac sie czytajac odpowiednie fora na ten temat m.in. mva.pl u mnie input lag jest ja poziomie prawie 67~112 ms
inna okropna kwestia gatewaya jaka przytrafia sie "nowym" modelom, o jakiej moze nie wiedziec kupujacy (np. ten przesiadajacy sie z CRT na pierwszy LCD) to zwalone swietlowki dajace zbyt mala jasnosc lub kiepski kontrast (obraz wyglada jak mydlo - jak w starym CRT), wyglada to bardzo niewinnie, matryca jest ok, obudowa tez ok, wejscia dzialaja jak trzeba, a z obrazem jest cos nie tak, czesto tez nie dziala lub pada wejscie DVI,...
coz po prostu trzeba miec swiadomosc tego, ze te monitory sa do konca niepelnosprawne, czyli takie, ktore albo nie przeszly norm jakosci i zostaly usuniete ze sprzedazy, lub takie, ktore mialy jakis defekt produkcji i rowniez poszly do "smietnika", lub calkowicie zespute egzemplarze, nie przecze ze nie udaje sie wyrwac dobrego dobrze dzialajacego egzemplarza, ale trzeba miec naprawde szczescie jak Alex, ja wygrzebalem 3 i ten obecny moj tez nie jest zbyt idealny... moi przyjaciele grzebia do dzis, lub wygrzebali po 4-5 razie, te ichniejsze monitory rowniez dalekie sa od oryginalu, ale sa po prostu do zaakceptowania. Zaden z "Gatk***243;w" a widzialem ich okolo 15 sztuk, nie dorownywal wzorcowemu Samsungowi 215TW i moja uwaga jest taka, kto tanio kupuje ten dwa razy kupuje... na obecna chwile kupilbym po prostu tego samsunga niz gatewaya, mimo ze te pare stowek jest drozszy.
Zupelnie inna sprawa, ktora mnie bardzo niepokoi to fakt samej sprzedazy przedmiotow, ktore w jednym kraju mialy trafic do smietnika, a w drugim "biedniejszym" utylizuje sie je w postaci sprzedazy jak pelnowartosciowe modele, za wygorowane pieniadze, ktos po prostu robi interes na ludzkiej naiwnosci oraz szumnych haslach doskonalej elektroniki, ludzie! nie dajcie sie oszukac, te gatewaye powinny kosztowac jak juz cos w granicach max. 200 zl, przeciez to sa amerykanskie smieci, za ktore oni musieliby zaplacic przy utylizacji, tymczasem my za to placimy
|
smietnik? zwalone swietlowki? kiepski kontrast? z obrazem jest cos nie tak?
czesto tez nie dziala lub pada wejscie DVI ...?!
rany cos ty kupil?!
jednak jestes strasznie roz***380;alony na ten zakup - poprostu nastepnym razem nie kupuj od kolesi
ktorzy handluja naprawianymi/uzywanymi monitorami
nie wiem
Ormianin@ od kogo kupowales ale nie strasz tym gateway'em
nie pisz tu o szczesciu lecz o wlasnej naiwnosci ...
imput-lag prawdopodobnie jest taki sam jak u samsunga ... przeciez to taki sam model
wiec poprawienie go przez gateway'a - wiec po glebszym zastanowieniu - nie wydaje mi sie
a na forum mva.pl za duzo sie nie pisze o input-lag'u tego modelu wiecej jest o samsungu
http://pl.youtube.com/watch?v=02HLk2SKm-4
z drugiej strony to ten input-lag jest widoczny przy porownaniu LCD z CRT
ale chyba wynika to z technologi matrycy S-PVA
w codziennym uzytkowaniu taki lag jest kompletnie nie odczuwalny
to tak jak by sie czepic czarnego - ktory nigdy nie bedzie taki jak w crt
co do jakosci z przesiadki z CRT ... bardzo pozytwne - to na swoim starym samsungu 975MB
a co do 215TW <- ten panel nie jest wart 1800,-
juz pisalem ze te monitory z kwestji drogiej utylizacji - wycofania starego modelu - znalazly sie w polsce
ktos dorobil teorie ze to odrzuty ...
ja bez zastanowienia kupil bym taki trzeci jak by mi byl potrzebny ... dwa na razie starcza
! edit
moze jak bys zaplacil 1199,- to by ci wszystko dzialalo