Cytat:
Napisany przez andrzejj9
heh.. takie samo wrażenie odniosłem, zwłaszcza już po wygranym meczu, kiedy to wszyscy cieszyli się tak, jakby to już same mistrzostwa wygrali..
Owszem, sukces jest, ale bez przesady. Nie można jako historycznego sukcesu odtrąbiać tego, że jedynie dopuszczeni zostaliśmy do gry z najlepszymi drużynami świata. Trzeba jednak dążyć do czegoś więcej..
A poza tym to znowu - i to jest cholernie smutne - meczu nie wygrała nasza drużyna, tylko Smolarek. On jest naprawdę dobry, ale jeśli z jakichś powodów go zabraknie, to będzie źle, bo nikt inny nie wydaje się wiedzieć, jak się strzela bramki...
|
Zgadzam się z Tobą w 90 % - dziś to mało - zobaczysz jutro i w poniedziałek - każde wiadomości będą się od tego zaczynać ... i każda gazeta będzie miała nagłówki na całą stronę ....
Oczywiście - ja też się cieszę bo jest z czego

- ale jak sam napisałeś - to tylko awans (tak na marginesie - będziemy grać z najlepszymi w Europie a nie na świecie

) - i właśnie największe zasługi ma w tym awansie Smolarek - co prawda każda drużyna potrzebuje lidera ... ale nie może on być - jakby "drużyną samą w sobie" ....
Ale mimo wszystko to zdecydowanie optymistyczna rzecz ... mam tylko taką małą nadzieję ... że z Serbią nie damy plamy ... pamiętam jak w 2001 roku po awansie do MŚ nasi tak świętowali, że w ostatnim meczu ledwo żyli
Pozdrawiam i trzymam kciuki za naszych - w następnych meczach ... i oczywiście na ME - będę szczery - nie liczę na jakiś wielki sukces (choć z drugiej strony - po to się jedzie na mistrzostwa aby je wygrać

) - ale tak szczerze, to marzy mi się aby nie dać "plamy" tak jak na ostatnich dwóch MŚ ....
ro29