Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.11.2007, 09:25   #25
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez majkeljot Podgląd Wiadomości
Ty chyba wogóle nie patrzysz co jest tematem wątku tylko wyszukujesz co mógłbyś komuś przytknąć. Nie podałeś żadnej rady na zadane pytanie (bo jej po prostu nie znałeś), na szczęście zrobił to ktoś inny.
Ta twoja ideologia, że nie można zrobić wiernej kopii oryginału jest spaczona. Biorąc ją pod uwagę to żadna płyta tłoczona nie może być uznana za oryginał bo w zasadzie nie ma płyt identycznych. Moja zasada kopii oryginalnej polega na uzyskaniu takiej kopii gdzie z urządzenia odczytującego w wyniku działania procedur korekcyjnych uzyskamy takie same dane ostateczne (czyli sygnał analogowy bądź cyfrowy na wyjściu odtwarzacza CD czy DVD, lub zrzut do pliku).
Bez korekcji nawet jedną tę samą oryginalną płytę słyszałbyś w różny sposób.
Nie wiem jak do Ciebie pisać abyś zrozumiał. Rozmowa toczyła się o tym czy kopia konkretnego oryginału będzie miała taką samą jakość podczas odsłuchu na odtwarzaczu stacjonarny. Odpowiedź brzmi NIE !. Mimo, że dane nie różnią na nośnikach dla komputera, to podczas odsłuchu wystąpią różnice i w przypadku jittera nie ma to żadnego związku z korekcją błędów o której piszesz !. Twoje twierdzenie, że w efekcie uzyskujesz to samo jest więc błędne, ponieważ CD-R choćby z powodów ZAWSZE większego jittera będzie powodować więcej przekłamań w przetworniku D/A odtwarzacza stacjonarnego i w efekcie degradację dźwięku. Powtarzam to któryś raz, ale do Ciebie nie dociera.

Abyś znowu nie wyskoczył, że jitter jest przecież wszędzie. To prawda, ale tam gdzie jest więcej tym gorzej. Norma mówi, że problem można pominąć na CD-R jeśli jest mniej niż 12%. Tą wartość bardzo łatwo przekroczyć więc, nie jest to takie bez znaczenia. Zresztą jak już również pisałem systemy zwiększenia jakości audio poprawiają właśnie jitter więc nie jest to chyba takie nieważne.

Cytat:
A widzisz gdzieś tam słowo Jitter bo ja nie. To już była moja ostatnia wypowiedź i dotyczyła wszystkich problemów związanych z Cd-audio (w tym oczywiście Jitter, ale nie tylko).
Jak odpowiadasz mi na tekst o jitterze to nie przyjmuję, że piszesz o pogodzie w Irlandii . Zresztą sam przyznałeś teraz, że o jitterze również pisałeś, a wcześniej, że nigdzie nie pisałeś, więc ja już się gubię - to pisałeś czy nie ?.

Cytat:
W niczym nie pomogłeś
Napisałem co masz zrobić aby było dobrze ***8211; plik obrazu bez AR, ponieważ w EAC i tak zawsze zgranie będzie możliwie dokładne - AR nie wiele tutaj da. To, że nie przyjąłeś tego za pomoc to już nie moja wina. Następnym razem zignoruję po prostu Twoje tematy. A może znowu nie zrozumiałeś ?.

Cytat:
Chyba nie myślisz, że sugerowałem przycięcie w edytorze dźwięku
O widzisz, w tym właśnie rzecz, a napisałeś w jakim edytorze ?, zawsze tak piszesz, że nie wiadomo do końca o co Ci chodzi, a potem walisz głową w ścianę. To Twoja głowa nie moja więc proszę bardzo.

pozdrawiam