Cytat:
Napisany przez Arepo
Nie wiem jak do Ciebie pisać abyś zrozumiał. Rozmowa toczyła się o tym czy kopia konkretnego oryginału będzie miała taką samą jakość podczas odsłuchu na odtwarzaczu stacjonarny.
|
Człowieku rozmowa toczyła się na temat acuuraterip a to TY ją wypaczyłeś na inne tory. Nie wiem już jak do Ciebie pisać byś cokolwiek pojął
Cytat:
Napisany przez Arepo
Mimo, że dane nie różnią na nośnikach dla komputera, to podczas odsłuchu wystąpią różnice i w przypadku jittera nie ma to żadnego związku z korekcją błędów o której piszesz !. Twoje twierdzenie, że w efekcie uzyskujesz to samo jest więc błędne, ponieważ CD-R choćby z powodów ZAWSZE większego jittera będzie powodować więcej przekłamań w przetworniku D/A odtwarzacza stacjonarnego i w efekcie degradację dźwięku. Powtarzam to któryś raz, ale do Ciebie nie dociera
|
Jitter to także błąd i do jego poprawienia służą mechanizmy korekcji i synchronizacji, i są one na tyle dobre, że radzą sobie z tymi zawartymi na płytach CDR. Oczywiście jest pewna granica ale jest ona na tyle duża że obecnie prawie bez znaczenia. Na przetwornik D/A idzie już sygnał po korekcji i dlatego nie ma degradacji dźwięku. No chyba że mówimy o odtwarzach starej daty. Powtarzam to któryś raz, ale do Ciebie nie dociera
Cytat:
Napisany przez Arepo
Jak odpowiadasz mi na tekst o jitterze to nie przyjmuję, że piszesz o pogodzie w Irlandii . Zresztą sam przyznałeś teraz, że o jitterze również pisałeś, a wcześniej, że nigdzie nie pisałeś, więc ja już się gubię - to pisałeś czy nie ?.
|

Czy ty nie umiesz czytać?
Tam nie słowa Jitter, napisałem Ci, że moja odpowiedź
dotyczyła wszystkich całościowo problemów a w tym Jitter jako
jeden z, i dlatego go nie wyszczególniałem.
To Ty przyjąłeś, że pisałem właśnie o tym.
Cytat:
Napisany przez Arepo
Napisałem co masz zrobić aby było dobrze ***8211; plik obrazu bez AR, ponieważ w EAC i tak zawsze zgranie będzie możliwie dokładne - AR nie wiele tutaj da. To, że nie przyjąłeś tego za pomoc to już nie moja wina. Następnym razem zignoruję po prostu Twoje tematy. A może znowu nie zrozumiałeś ?.
|
Oh gdybyś czytał jakiej pomocy potrzebowałem

AR daje Ci pewność, że masz dobrze zgrane, poczytaj proszę zanim znowu coś chlapniesz jak np. że nie można było AR w jednym pliku
Cytat:
Napisany przez Arepo
O widzisz, w tym właśnie rzecz, a napisałeś w jakim edytorze ?, zawsze tak piszesz, że nie wiadomo do końca o co Ci chodzi, a potem walisz głową w ścianę. To Twoja głowa nie moja więc proszę bardzo.
|
No wybacz, nie pomyślałem, że taki AS nie zrozumie
pozdrawiam pozdrawiam pozdrawiam
P.S. Sory achim, że zaśmieciliśmy tochę Twój temat, kajam się i więcej nie będę. Napisz jak Ci poszło.