Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.11.2007, 21:31   #3
mariano b
Bywalec

Data rejestracji: 03.03.2005
mariano b w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Bródka Podgląd Wiadomości
Zaaktualizuj firmware jesli jest nowsze, nagrywaj na lepszych nośnikach Verbatim, Sony
Sprawdz procek w programie prime95, wlacz go na kilka godzin jak nie wywali bledu wylacz program, znaczy ze procek masz ok, wymień tasme IDE jesli masz 40 zylowa zmien na 80 zylowa, przetestuj tez ramy pod katem bledow programem memtest86, na dysku tez sprawdz bledy
nie czytasz dokładnie tego co pisałem. Firmware najnowsze. Taśmy 40 ani 80 nie mam bo to SATA (btw. zmienialem kabel, przepisałem na inny port, nawet sprawdzałem pod kontrolerem na USB-ATA/SATA). Proc wykręcony ale działa stabilnie (c2d). Żadnych problemów od zakupu. Chodzi często po pare dni 24/h. (sprawdzany primem*2). Dysk jakby miał bad'y log by to pokazał. Pozatym system by się sypał. (Sprzęt ok. Nie ma sie co czepać)

slawekj: Znajdz mi pioneera z SATA i LS Znajdz mi inny napęd z SATA i LS Tylko asus takie wypuścił. (BTW na Verbach też nie przechodził weryfikacji)

Mam płyte DVD+RW TDK. Nagrywałem ją 5 razy pod rząd pod asusem. Za każdym razem wywalał błąd weryfikacji. Co dziwne. Za każdym razem były to inne sektory i inne pliki. (pliki zgodze sie, moze inaczej posegregował). Ale czsem to były 3 sektory a czasem 1 sektor błędny ( i zawsze inny sektor). W między czasie, pomiędzy 2 i 3 oraz 4 i 5 nagraniem płyty w asusie nagrywałem ja w badziewnej laptopowej nagrywarce (firmware sprzed 2-ch tal) i poszło elegancko.

Napęd dzisiaj oddałem na gwarancje Myślałem ze miał ktoś podobne problemy. Nie wiem czy na gwarancji mi cokolwiek zrobią (włoża płyte nagrają i bedzie ok ) A jeśli nic nie zrobią jak im udowodnic wadliwe działanie palnika Moze miał ktoś podobne jazdy Jakie prawa mi przysługują ?