Napisany przez Smartek
Po dłuższym używaniu D900i (szajsunga) mogę conieco o nim powiedzieć.
No więc:
- chodzi w miarę szybko,
- slider poręczny, ale mechanizm lekko szwankuje (nie jest płynny i nie siedzi "sztywno" - od nowości!),
- komórka jest lekka, chuda i ma duży, czytelny i ładny wyświetlacz.
- dobre ułożenie menu - przejrzyste itp. (przyzwyczaiłem się do tych z SE, ale to też mi przypadło do gustu),
- możliwość ustawienia hasła na prawie wszystkie 'foldery' (sms, zdjęcia, filmy, spis połączeń itd.),
- jak na komórkę dość znośny dyktafon
- ilość ustawień (wcześniej wspomniane hasła, do tego np. godziny podświetlenia klawiatury komórki),
- podoba mi się oszczędzanie baterii przy jej końcówce (brak możliwości włączenia aparatu, najmniejszy stopien podświetlenia itp.),
Tyle z plusów, minusy:
- słaby głośnik (słychać nawet przy dzwonkach, nie wspomnę o mp3),
- słaba jakość mp3 w słuchawkach (brak basów i czegoś a 'la EQ)
- durne zarządzanie pamięcią (dokupiłem sobie 2gb microsd i wyobraźcie sobie, że zdjęcia nie zapisują się na kartę...), fajnie jakby karta bardziej integrowała się z telefonem, a nie tworzyła WSZĘDZIE osobny katalog..
- brak możliwości przeglądania zdjęć na pełnym ekranie (można tylko zoomować i 'poruszać się' po aktualnym zdjęciu),
- brak możliwości ustawienia dzwonka na SMS (jest około 5 standardowych, z czego tylko 2 się jakotako nadają..),
- mało motywów (czarny i biały [?!]),
Nt. javy i gier się nie wypowiem, bo dosłownie ani razu moja komórka nie miała uruchomionej javy ;-D (nie gram).
Ogólnie jakby się Panowie z Szajsunga postarali to mogliby zrobić telefon idealny, ale chyba im nie zależy..?
I jeszcze odnośnie baterii to.. trzyma około 3-3,5 dnia, ale piszę sporo smsów (podświetlenie maks) i dość często ją rozsuwam-zsuwam w formie.. ee.. zabawy ^_^.
Chciałem również poprzeć mgita - telefon NIE NADAJE SIĘ na mp3playera tak samo jak nie nadaje się na 'zastępstwo' dla aparatu cyfrowego - a kto jak kto, ale Ty, andrzejju, powinieneś doskonale zdawać sobie z tego sprawę ;>.
Polecam jakiegoś iRivera bądź iAudio.
Mój staruszek (H10) ciągle ma się świetnie i kopie jakością dźwięku.
Samsunga prawdopodobnie nie kupię, chyba, że pojawi się jakiś nowy i ciekawy model.
Oczywiście wyboru nie żałuję, bo to bardzo dobra słuchawka :-), ale ja.. lubię zmiany.
|