Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.11.2007, 17:47   #14
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Smartek Podgląd Wiadomości
Po dłuższym używaniu D900i (szajsunga) mogę conieco o nim powiedzieć.
No więc:
- chodzi w miarę szybko,
- slider poręczny, ale mechanizm lekko szwankuje (nie jest płynny i nie siedzi "sztywno" - od nowości!),
- komórka jest lekka, chuda i ma duży, czytelny i ładny wyświetlacz.
- dobre ułożenie menu - przejrzyste itp. (przyzwyczaiłem się do tych z SE, ale to też mi przypadło do gustu),
- możliwość ustawienia hasła na prawie wszystkie 'foldery' (sms, zdjęcia, filmy, spis połączeń itd.),
- jak na komórkę dość znośny dyktafon
- ilość ustawień (wcześniej wspomniane hasła, do tego np. godziny podświetlenia klawiatury komórki),
- podoba mi się oszczędzanie baterii przy jej końcówce (brak możliwości włączenia aparatu, najmniejszy stopien podświetlenia itp.),

Tyle z plusów, minusy:
- słaby głośnik (słychać nawet przy dzwonkach, nie wspomnę o mp3),
- słaba jakość mp3 w słuchawkach (brak basów i czegoś a 'la EQ)
- durne zarządzanie pamięcią (dokupiłem sobie 2gb microsd i wyobraźcie sobie, że zdjęcia nie zapisują się na kartę...), fajnie jakby karta bardziej integrowała się z telefonem, a nie tworzyła WSZĘDZIE osobny katalog..
- brak możliwości przeglądania zdjęć na pełnym ekranie (można tylko zoomować i 'poruszać się' po aktualnym zdjęciu),
- brak możliwości ustawienia dzwonka na SMS (jest około 5 standardowych, z czego tylko 2 się jakotako nadają..),
- mało motywów (czarny i biały [?!]),
Nt. javy i gier się nie wypowiem, bo dosłownie ani razu moja komórka nie miała uruchomionej javy ;-D (nie gram).
Ogólnie jakby się Panowie z Szajsunga postarali to mogliby zrobić telefon idealny, ale chyba im nie zależy..?

I jeszcze odnośnie baterii to.. trzyma około 3-3,5 dnia, ale piszę sporo smsów (podświetlenie maks) i dość często ją rozsuwam-zsuwam w formie.. ee.. zabawy ^_^.

Chciałem również poprzeć mgita - telefon NIE NADAJE SIĘ na mp3playera tak samo jak nie nadaje się na 'zastępstwo' dla aparatu cyfrowego - a kto jak kto, ale Ty, andrzejju, powinieneś doskonale zdawać sobie z tego sprawę ;>.
Polecam jakiegoś iRivera bądź iAudio.
Mój staruszek (H10) ciągle ma się świetnie i kopie jakością dźwięku.

Samsunga prawdopodobnie nie kupię, chyba, że pojawi się jakiś nowy i ciekawy model.
Oczywiście wyboru nie żałuję, bo to bardzo dobra słuchawka :-), ale ja.. lubię zmiany.

Dzięki za obszerną wypowiedź

Co do telefonu jako aparat cyfrowy to wątpliwości póki co nie mam, z mp3 cały czas się zastanawiam, bo jednak patrząc na niektóre funkcje muzyczne, po coś jednak je tam pchają.

Ale ok, na ten moment jestem raczej bliższy kupienia osobnego odtwarzacza (ale to później, komórka jest pilniejsza).

Co do większości funkcji, które wymieniłeś, typu przeglądanie obrazków itp. to nie są one dla mnie priorytetowe. Jedyne co bym chciał, to szybkiego działania i w miarę przyjemnego wyglądu (to jednak ma dla mnie znaczenie). Pod tym drugim względem Ericcsony prezentują się naprawdę nieźle. Nie miałem jeszcze okazji obejrzeć menu w Samsungach, ale do tej pory skreśliłem przez to Motorolę i poważnie waham się nad Nokią, która również nie przypadła mi do gustu. Samsunga muszę jeszcze obejrzeć.

Ok więc, w takim razie raczej osobny telefon i raczej prosty model (do 400-600 złotych), opinie na temat Samsungów chętnie jeszcze jakieś poczytam, a w szczególności wspomnianego e490.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post