Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.11.2007, 16:24   #56
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
Andrzeju, bo i różnic nie za wiele. Nie pytałeś ile stron

O PSP są trzy czy cztery strony w numerze bodajże miesiąc/dwa po premierze PSP w Europie. Czyli daaawno temu.
Kupiłem jeszcze wczoraj Neo Plus i szczerze mówiąc zdecydowanie bardziej przypadło mi do gustu (niż PSX Extreme). Jakoś tak bardziej uporządkowane, lepszy język, wyższa kultura. W sumie i więcej recenzji na PSP i sensowniejsze recenzje w ogóle. Może nawet będę kupował.

A wracając do konsoli. Niestety wyprawa zakończyła się niepowodzeniem. W MM ani w jednym sklepie z grami srebrnego egzemplarza nie mieli. Trafiłem na niego co prawda w Electroworldzie, ale sklep po raz kolejny przekonał mnie, że jak najszybciej dąży do splajtowania na polskim rynku. Tak, jak konsole wszędzie kosztują 669 złotych i jest to cena sugerowana przez producenta, to w EW walnęli sobie 749! Ktoś się chyba musiał bardziej źle czuć dając taką cenę.

Ale miałem możliwość dokładnego obejrzenia konsoli w kolorze srebrnym i podjąłem decyzję, że taką kupuję. Rzeczywiście powierzchnia jest również śliska i również na pewno świetnie odbijają się na niej odciski, ale.. tych odcisków nie widać. I to wystarczy. Obok była czarna, która w porównaniu wyglądała fatalnie. Wniosek jest więc prosty.

Problem jedynie w tym, że nigdzie nie można ich kupić. W końcu znalazłem w Empiku za rozsądną cenę, ale.. okazało się, że jest to ostatni egzemplarz (z wystawki). Nawet przez chwilę myślałem czy nie wziąć, ale stwierdziłem, że to jednak ryzyko.

Decyzja więc odnośnie koloru została podjęta, ale na zakup przyjdzie mi jeszcze poczekać do środy/czwartku, kiedy to liczę, że ten koleś z Warszawy je sprowadzi.

Druga sprawa to karty. Jednak będę zamawiał na Allegro, bo w sklepach jak już są (a rzadko) to w takich cenach, że odrzuca. Myślę o Sandisku albo zwykłym albo Ultra II. I teraz jeszcze jedno pytanie, choć wiem, że już tę kwestię poruszałem (ale nie rozwinąłem) - czy przy graniu z obrazów gier na karcie, kupno karty szybszej (Ultra II) będzie widoczne? . Sprzedawca w MM powiedział mi, że mają one zapis ok. 10Mb, gdy te drugie (i Sony też) ok. 3. To jednak jest znaczna różnica. Czy przekłada się na pracę konsoli? (w końcu grę trzeba wtedy z karty wczytać)

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post