SanDisk U3 Cruzer Micro 2 GB, a Windows Vista
Mam problem z używaniem tego PD na laptopie Acer Spire 5710G z Windows Vista Home Premium.
Po umieszczeniu w porcie USB (niezależnie jakim z czterech dostępnych) pendrive nie jest widziany w oknie "Mój komputer", a co za tym idzie nie mogę otworzyć znajdujących się na nim plików.
Co ciekawe kiedy uruchamiam z tray' a ikonę "Bezpieczne usuwanie sprzętu" to komp widzi ten napęd, ale uruchomić go nadal nie można.
Oprogramowanie U3 jest w wersji 1.4, a więc najnowsze i kompatybilne z Winem Vista. Wszystkie aktualizacje do Windowsa ściągnięte.
Przeszukałem Neta i nic.
Ciekawe jest też to, że podczas pierwszego podłączenia PD do lapka napęd był widziany przez komputer, ale Launchpad U3 nie chciał wystartować, a ponieważ miałem w opcjach U3 uaktywnione zabezpieczenie hasłem nie mogłem wejść do plików na dysku - wyświetlał się komunikat "Nie można otworzyć dysku".
Odłączyłem więc PD, podłączyłem do innego kompa i zlikwidowałem hasało. Po ponownym podłączeniu wystąpił problem opisany wyżej.
Ma ktoś pomysł, jak rozwiązać ten problem?
Lepiej powiedzieć:
"Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi"
Lepiej powiedzieć:
"Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami"
|