Dyskusja
:
Mam problemy z nośnikami DVD!!! W sumie to mi się tak wydaje!! POMÓŻCIE
Podgląd pojedynczego posta
25.11.2007, 13:38
#
1
wilczur16_1989
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.11.2007
Mam problemy z nośnikami DVD!!! W sumie to mi się tak wydaje!! POMÓŻCIE
Musze wszystko wytłumaczyć od początku!! Mam problem który polega na tym że nagrywając nośnik DVD np. pliki z filmami (moja nagrywarka to NEC DVD_RW ND-3550A IDE) nagrywam w Nero. Kiedy płyta sie już mi nagra to jest tak że kiedy włożę ją do komputera to komputer czyta tą płytę jako CD!! Dokładnie to jest tak w mój komputer tam gdzie ''Urządzenia z wymiennymi nośnikami pamięci" jest ta płyta i pod nią jest napisane normalnie jak przy każdej zwykłej płycie DVD-R(pod obrazkiem) następnie koło obrazka wyświetla mi Stacja Dysków CD!! Kiedy chcem wejsc w plyte aby wyswietli pliki to Plyta pokazuje sie jako czysta CD a przypominam ze to jest ta sama plyta DVD co ja wczesniej nagrałem!! I co najlepsze ze ta plyte wlacze do DVD i normalnie wyswietlaja mi sie pliki i moge ogladac np. ten film co nagralem!! W sumie to już nagrałem bardzo dużo płyt ale jeszcze z takim czymś sie nie spotkałem!! Poprostu nie mam pojecia co ja mam z tym zrobic! Nie wiem czy cos w ustawieniach mi sie pomieszało aha jeszcze jedno co dziwnego zauwazyłem to ze plyta na której bylo maksymalnie 8x predkosc nagrywania to Nero i mi raz nagrało z predkoscia 16x. To wszystko dzieje mi sie od niedawna jak nagrywałem płyte RW ale co najlepsze ze plyty DVD RW normalnie mi czyta bez zadnych problemów i wyswietla mi wszystkie pliki jakie sie tam zanjduja!!
Proszę pomóżcie sami wiecie jak to jest jak sie marnuje plyty!! A nikt raczej ich nie ma za darmo!! Jak bedziecie jeszcze chcieli cos wiedziec to piszcie a postaram sie pomoc we wszystkim!! Z góry dzieki!!
#
ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
wilczur16_1989
Zobacz profil użytkownika
Zobacz posty napisane przez użytkownika wilczur16_1989