Jeśli interesuje Cię telefon z dobrym odtwarzaczem MP3 to polecam SonyEricsson W810i. Mam go od miesiąca i jak na razie nie widzę większych wad.
Najbardziej irytuje mnie lekko trzeszcząca klapka pod którą jest bateria. Tak jakby była niedopasowana...Jednak przestałem to dostrzegać

Albo to ona przestała zgrzytać

Druga sprawa to czasem przycinające się menu (w sensie animowania). Jeśli szybko ba bardzo szybko coś robię to widać, że te animacje się przycinają.
Sam odtwarzacz jest moim zdaniem bardzo udany. Equalizer (kilka zdefiniowanych presetów + własne ustawienia). Dzięki przyciskowi "W" można bardzo szybko schować go lub wywołać (odtwarzacz).
Słuchaweczki douszne miodzio

Jest chyba trzy zestawy gumek aby każdy mógł dopasować je do swoich uszu. Sortowanie utworów via wykonawca, tytuł, kolejność wygrywania. Odtwarzanie zapętlone, kolejność odtwarzania losowe lub według kolejności.
Wiele razy miałem odpalonego klienta sieci Jabber (Bombus) dodatkowo włączałem walkmana przeglądałem też zdjęcia i nie odczułem aby telefon zwolnił.
Nawet jeśli nie szukasz telefonu-empetrójki to i tak polecam - mały zgrabny, stylowy