Tak naprwdę to diabli wiedzą o co chodzi z tym SD2. Np. gry Pro Skater 2, Links 2001 są zabezpieczona SD2 a poszły mi na HP 9100. Zachęcony sukcesem skopałem parę płyt na Hitmanie. I tak błądzę i szukam odpowiedniej nagrywarki... Wracając do tematu - uważam że LiteOn to duże gówn.... Pech chciał że trafiłem na strzelony egzemplarz - na 10 cd 8 kopał i na dodatek nie zgłaszał błędu. Dopiero podczas instalacji, bądź samej gry coś się wychrzaniało - i okazywało się że niektóre z plików nie dawały się odczytać z CD !!
A poza tym LiteOn i SD2 ?!?! Chyba w marzeniach - i to złotej rybki. Może z nowym biosem - tego nie testowałem. Bo na starym to można przegrać.. w karty. Lub w domino. Ale na pewno nie SD2. I tak niestety muszę zmartwić wilu "szukaczy" - chcesz przegrywać SD2 - musisz zaoparzyć sie w jakąś badziewną nagrywarkę typu Philips (bądź jej klony) lub Acer. I jak na razie nie ma innego wyjścia. Zachęcony artykułem na cdrinfo w dziale SD2 kupiłem sobie CD-RW Ricoh 7125A - no i okazało się że przecina SD2, ale odtwarza je tylko na nagrywarce. Niestety osoba która dawała info, nie sprawdziła tego dokładnie i Ricoh 7125 jak i 7083 figurował sobie w tabeli wypalarek które przecinają wszystko. Ale nie mam żalu, bo to rzeczywiście świetna nagrywarka (chociaż nieziemsko brzydka)
Dlaczego się tak rozpisałem ? Otóż chciałem wam przekazać, żebyście nie sugerowali się za mocno tym, co wypisują ludzie na forum. Można się naciąć jak to zrobiło moich dwóch panów w/w. Moja rada - zgadajcie się razem - tzn. koleś ma Philipsa ? Chce sprzedać ? Broń Boże - Ty będziesz u niego przegrywać SD2, a on u Ciebie na np. wspaniałym Teacu inne gierki.
Nie jest to może najlepsze rozwiązanie, ale zaoszczędzi wam to sporo stresu.
OK. to się rozpisałem - ale naprawdę uważajcie na mądrali piszących na forum.
Pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia w walce z bandytami zabezpieczającymi cedeki.
|