Cytat:
Napisany przez duchos
Bardzo dobry pomysł tez tak myslalem chociaz bardziej do głowy mi przychodzilo zeby wyrwac klapke bo nie ma miejsca XDDD Ten pomysl tez dobry ale czy czasmi nie strace gwarancji na konsole bo napewno zręczny serwisant konsol napewno zobaczy ingerencje w stabilnosc konsoli ? :p I tu tez pytanie czy jak wyjme spręzyne do otwierania i zamykania klapki to tez sie traci gwarancje czy tez nie ? : P
|
Mowimy tylko o lekkim wygieciu/nadgieciu tej metalowej blaszki nie sprezynki. Jak wyciagniesz sprezynke to byebye po gwarancji a jak nagniesz lekko i potem dogniesz to nikt sie nie zjazy (w 2 nowych konsolach widzilem ze te blaszki czasami odstaja same i myslalem ze ktos juz cos montowal ale bylem pierwszy ktory konsole wyjal z magazynu po dostawie.....wiec malo prawdopodobne - tym samym servisant bez 100% pewnosci nie bedzie bral na siebie miecha by Ciebie uziemic). W servisie nie maja czasu na takie myslaenie czemu to sie tak stalo poprostttu wstawiaja nowa czesc i basta (podobnie jest u Mnie w VW [fakt biznes samaochodowy] tez nikt nie zadaje pytan nad czescia ktora ma objawy na diagnostyku - ciach i wstawiaja nowa.
Przy zamonowaniu Tool E skorzytaj z opisu @wielkot'a oraz mojego a takze masz fotki na stronie swapmagica.
Lenovo A6U i resztę gratów których nie mogę już zliczyć.
|