Mineło kilka miesięcy i dojrzałem do skorzystania z rady Szanownego
Marius_The_Mad-a(mój problem to mp3 do wav);
Cytat:
1. Wpadnij na stronę Replay Gain
2. Poszukaj strony z programem MP3Gain i użyj go do usunięcia "przesterów" (album gain/audiophile gain)
3. Ściągnij plugin MAD do Winampa. Oferuje dithering i noise shaping. 4. Ewentualnie możesz użyć MADa do zdekodowania na 32 bity (lub 24, zależy, co będzie działać poprawnie) i do konwersji na 16 bitów, ditheringu i noise shapingu użyć SSRC.
5. Jeśli nie wiesz, o czym pisałem w punkcie 4, to pozostań przy punktach 1-3. Jakość dekompresji będzie bardzo dobra (pomijając marną jakość mp3 w ogóle).
|
1 i 2 punkt instrukcji wykonałem(nawet okazało się, że MP3Gain ma pl wersję). MAD Plug-in for Winamp ściągnełem(były 3 do wyboru;MAD plug-in 0.13.0b, 0.14.1b i 0.14.2b)-wybrałem 0.14.1b i nie wiem czy prawidłowo i czym sie różnią?
Zainstalowałem tą wtyczkę i nie wiem jak z niej skorzystać. Winamp to 2.79 z pl. Przeczytałem(ale nie zrozumiałem?) tekst "Configuration" i ustawiłem, opcje/preferencje/wejście/MAD/konfiguruj.
Plik Nullsoft MPEG audio decoder plug-in usunełem i dalej nic.
Proszę o oświecenie mnie, za co z góry dziękuję
Ps Znalazłem taki program winLAME Release Candidate 2 na
http://winlame.sourceforge.net/ ma wbudowane biblioteki LAME mp3 encoding oraz MAD decoding jak zrozumiałem-LAME mp3 encoding library version 3.92 ,libsndfile audio file library version 1.0.1 ,MAD MPEG Decoder version 0.14.2b , Ogg Vorbis encoding library version 1.0 -program jest darmowy,autor-Michael Fink ciekaw jestem Waszej opini