Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.12.2007, 21:01   #5
ram
Nowy na forum

Data rejestracji: 24.07.2003
ram w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Exclamation

pozdrawiam

zdaje sie ze mialem ten sam problem
Win XP SP1
nero 6.6.0.6 ee

nagrywarka: _NEC DVD_RW ND-3520A, 1.04
trwalo to jakiś rok...

w koncu sie wkurzylem i zaczalem gmerać... odpalilem CD speed zeby sprawdzic co ta wypalara naprawde robi i co sie dzieje i rezultat jaki otrzymalem jest na obrazku ponizej:

i zapis w takim samym tempie jak odczyt i potem test odczytu również tak samo sie slimaczyl

nawet zaniosłem do kumpla - ma identyczną
zapiął moją i o dziwo zasuwa dokladnie tak samo jak jego start ok 6x koniec 16x
a u mnie muliła nieszczęśliwie

wypialem wszystko z kabla zostala sama nagrywara na masterze zmienilemm kabel przy okazji wykrylem ze nagrywarka CD nie miala styku na wtyczce zasilania i usprawnilem
transfery z dowolnego dysku byly wieksze niz potrzeba i wymiękłem...
odpalilem Nero DriveSpeed poplumkalem po przyciskach od niego wydawalo mi sie ze bez rezultatu... ale po restarcie kompa zachcialo mi sie testów i teraz jest tak:

prawde mowiac nie mam bladego pojecia co zrobilem bo naplumkalem duzo i nie wiem czy ma to jakies znaczenie, ale w tej chwili mam predkosc 16x czas spin Down 32s a w opcjach od Nero DriveSpeed zdjete zaznaczenie ze wszystkiego

jak widac po obrazkach na innej plytce, ale przed zabawą z Nero DriveSpeed bylo prawie tak samo jak na pierwszym obrazku

w trakcie pisania tego posta znowu wlaczylem Nero DriveSpeed zeby sprawdzic co ja wlasciwie takiego namodzilem (niczego nie przestawialem i wyłaczyłem) odpalilem testa i wnowu zglupialo zaczęło od predkości 3,73X... przestawilem tak dla jaj predkosc w DriveSpeed na 2X i odpalilem testa i o dziwo zaczęło od 6,75X (czyli tak jak u kumpla) ustawiłem tak dla wszelkiego wypadku na 16X wyłączyłem Nero DriveSpeed zrobiłem testa i jest dobrze
zrestartowałem kompa i jak na razie mu pozostało jak należy i mam nadzieję że już mu się nie odmieni na wszelki wypadek nie wlanczam wiecej DriveSpeed'a heh
nie wiem czy to wina mojej sfatygowanej Windy czy DriveSpeed czy styku miedzy nimi ale u mnie to tak działa jak opisałem powyżej i pomogło