Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.12.2007, 19:42   #4
siwek
Bywalec

Data rejestracji: 06.12.2003
siwek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Reetou Podgląd Wiadomości
... Vobeditem (podgląd indeksów strumieni, lub na szybko demux audio).
...
No właśnie Vobeditem, ale nie bardzo wiem jak wygląda "podgląd indeksów strumieni" i gdzie go szukać. I co będzie wskazywało że danej ścieżki fizycznie nie ma.

Ale nasunąłeś mi jeszcze jedno rozwiązanie, nawet sobie pomyślałem, że dałem plamy, że o tym nie pomyślałem. Po prostu wziąć pierwszego VOBa z głównym filmem i otworzyć go w odtwarzaczu systemowym i zobaczyć ile mamy ścieżek audio do dyspozycji, poprzełączać i zobaczyć czy jest dźwięk czy nie ma.

Dla jasności, rozważamy sytuację czysto teoretyczną, gdy możemy mieć tylko jeden plik np. VTS_01_1.vob a nie całą płytkę. (Np. mamy skopiowanego na pendrive jednego VOBa i na jego podstawie chcemy się zorientować co zawiera film, nie mamy dostępu do pozostałych plików ale możemy wybrać który z plików chcemy mieć do testowania).

Sposób z Demux też jest dobry, zrobiłem próbę na filmie, który oryginalnie miał 4 ścieżki dźwiękowe z których zostawiono jedną. Wziąłem VTS_01_1.vob - 0,99 GB, otworzyłem go VobEdit-em i po zrobieniu Demux otrzymałem takie pliczki:
VTS_01_1.80.ac3 ***8211; 89,7 MB
VTS_01_1.81.ac3 ***8211; 300 kB
VTS_01_1.82.ac3 ***8211; 300 kB
VTS_01_1.83.ac3 ***8211; 300 kB
Czyli jest zostawiona tylko 1 ścieżka dźwiękowa.

Czy to wyczerpuje temat czy są możliwe jakieś niespodzianki?

pozdrawiam i dziękuje
siwek jest offline   Odpowiedz cytując ten post