Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.12.2007, 16:39   #1
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez joujoujou Podgląd Wiadomości
Jako użytkownik zarówno S3, jak i 720IS czuję się wywołany do tablicy.

Minusem Strójki są problemy z łapaniem ostrości przy gorszym oświetleniu, z czym nie ma kłopotu 720ka.

Minusem 720ki jest niedziałanie zoomu optycznego przy kręceniu filmów (tylko cyfrowy - beznadzieja). Mimo teoretycznie takich samych parametrów filmu w obu aparatach - S3 robi je dużo lepiej (o dźwięku nie wspomnę, bo w 720 jest bardzo kiepski).
Dzięki za wypowiedź
No właśnie - też czytałem opinie o tych problemach - czasem robię zdjęcia np. do aukcji bez lampy w pokoju - jak był jasny dzień to mój Kodak na ISO 200 jakoś sobie radzi i większość nawet wychodzi nie najgorzej.
A możesz napisać coś więcej - tzn. - czy te gorsze oświetlenie to np. wystarczy, że jest trochę pochmurno, czy np. zacienione miejsce i już jest problem - czy to już muszą być naprawdę kiepskie warunki ? I czy to jest tak - że np. za pierwszą próbą nie złapie, ale jak trochę zmienisz kadr to jest już ok ?

Co do filmów - prawda jest taka, że najważniejsze dla mnie to nie jest - aparat służy do fotografowania - ale czasem po prostu się to przydaje, zwłaszcza, że kamery nie mam i raczej nie planuję kupić w najbliższym czasie - choćby z tego względu, że w przeciwieństwie do fotografowania, filmowanie nigdy nie nie interesowało zbytnio.
Jeśli chodzi o brak możliwości regulacji zoom w tym 720 - to tak samo mam w moim Kodaku.

A takie pytanie - pomijając te problemy (a kiedy one występują o to już wcześniej pytałem) - to jak zapewne robiłem te same ujęcia oboma Canonami - to według Ciebie - który jest lepszy i czy jest znaczna różnica ?

I ostatnie pytanie - zapomniałem o tym napisać w poprzednim poście - jak te aparaty radzą sobie z fotografowanie w domu - np. na tzw. imieninach u Cioci ?
Pytam - niby proste zadanie - ale akurat ten mój Kodak - o ile na zewnątrz często potrafi naprawdę dobre zdjęcie zrobić - to niestety wewnątrz z lampą zazwyczaj wychodzą średnio lub nawet kiepsko ...

I na koniec - mam jeszcze dylemat, bowiem żadnego z nich nie miałem w ręce - S3 jest dość spora - chciałem nawet pojechać i pooglądać ale dwa sklepy komputerowe jakie mam dość blisko albo nie mają żadnego albo tylko tego 720 IS.
Oczywiście niekoniecznie muszę kupić przed Świętami - ale co do S3 to chyba powoli ostatni moment na zakup.

Znów się rozpisałem
Pozdrawiam i z góry dzięki za wszelkie sugestie i rady !
ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online