Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.12.2007, 18:38   #4
s1riddick
Bywalec

Data rejestracji: 23.12.2005
s1riddick w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez grzeniu Podgląd Wiadomości
Jeśli system ci nie wykrywa TV, to albo źle podłączyłeś, albo kabel masz walnięty.

Jest jeszcze w sterach możliwość wymuszania wykrywania TV, przynajmniej ja mam tak w omegach. Używać nie musiałem, bo u mnie złapał TV od razu sam.
Kabel mam dobry ponieważ na stacjonarnym też mam Radeona i system Win XP i pod nim we właściwościach jak robię "dołącz" to od razu łapie. A na laptopie jak daje "dołącz" to pytam mnie czy zostawic ustawienia, daje "TAK" i nie ma żadnego efektu a obrazu na TV dalej nie ma. Żadne restarty i inne sztuczki nie pomagają.
Jeśli chodzi zaś o wymuszenia to nie widziałem nigdzie takiej funkcji/opcji. Program ATI Catalyst jest tylko w trybie Podstawowej konfiguracji. I nie ma żadnej opcji żeby przełączyc w tryb "advanced". Jeęli zaś chodzi o tryb "Podstawowy" to nie ma tam kompletnie żadnych opcji ustawiania ekranu poza rozdzielczością.
Mam tego Acera zaledwie, kilka tygodni a TV-OUT podłączyłem poraz pierwszy 2 dni temu, więc niestety nie znam sie na ATI Mobility HD ani TV-OUT laptopa.
s1riddick jest offline   Odpowiedz cytując ten post