Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.12.2007, 18:41   #1
michalflondra
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.12.2007
michalflondra w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Błąd nagrywania wielosesyjnego

Witam,

mam pewien problem z moim laptopem. O jakiegoś czasu zauważyłem, że próbując wypalić płytkę w trybie wielosesyjnym programem NERO 6, są tworzone nowe sesje. /Wcześniej nic nie zmieniałem w opcjach programu, czyściłem tylko rejestr ze zbędnych wpisów/. Oczywiście eksplorator windows widzi tylko ostatnią sesje. Co dziwne próbując samodzielnie zmienić ustawienia NERO oby móc kontynuować wypalanie płyty w ramach jednej sesji nie mogłem dokonać wyboru istniejących sesji. W krokach wygląda to tak ( w napędzie płyta z istniejącą sesją):
1. Uruchomienie programu
2. Ctrl+N nowa kompilacja
3. Zakładka "Ilość sesji na płycie"
4. Zaznaczam "Kontynuuj istniejący dysk wielosesyjny"
5. Klikam na przycisk "Nowy"
6. Otwiera się okienko z wyborem sesji
7. Wszystkie sesje na płycie są widoczne ale brak możliwość wyboru jakiejkolwiek, wyszarzony przycisk "OK" potwierdzający dokonanie wyboru istniejącej sesji.

Macie jakieś pomysły co się dzieje? Jeżeli chcę wypalić płytkę pod windowsem XP, pojawia się komunikat "Dysk nie jest dostępny. Niepoprawna funkcja".
W NERO napęd wypala natomiast płyty jednosesyjne oraz wielosesyjne tworząc nowe sesje za każdym razem. Program został przeinstalowany ale nic nie pomogło. Sterowniki ASPI są na swoim miejscu. Może ktoś będzie w stanie pomóc, z góry dziękuję.
michalflondra jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online