Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.12.2007, 21:09   #4
Chińczyk
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 24.01.2004
Chińczyk zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Aldenbauer Podgląd Wiadomości
Witam,

Mój ojciec jest Audiofilem i ostatnio wymienił swój odtwarzacz. By słuchać muzyki w lepszej jakości kupił odtwarzacz DVD SONY DVP-S9000ES. No i właśnie od tego momentu pojawił się problem. Odtwarzacz czyta tylko oryginalne (czytaj tłoczone) płyty. Próbowałem już różnych sposobów nagrywania Audio by to obejść...

Nie chodzi mi o słuchanie pirackich płyt na tym sprzęcie, ale chodzi mi o to, że mam mini-studio w domku i robię muzykę, która obecnie spoczywa na twardym dysku komputera. Ze wcześniejszym odtwarzaczem nie było problemu, zgrywałem pliki WAV na dobrej jakości Audio-CD i wszystko śmigało, ale odkąd jest ten kosmiczny odtwarzacz, to kiedy wkładam płytkę nic się nie dzieje, jakby jej nie widział.

No i moje pytanie czy mogę jakoś nagrać taką płytę, jest specjalna technika, może specjalne płyty. Może wie ktoś na jakiej zasadzie nagrywa się płyty studyjne, tłoczone, w ogóle każda pomoc się przyda, zależy mi żeby posłuchać to co stworzyłem na dobrym sprzęcie mojego ojca w dobrej jakości Ogólnie czy jest jakiś sposób by nagrać płytkę z własną muzyką w ten sam sposób jak robią to ludzie w studiu, albo piraci-tłoki.

Dzięki !
Niesty muszę Cię zmartwić, bo większość modeli DVD Sony z wyższej półki ma fabrycznie zablokowany odczyt płyt CD-R, pomimo zastosowania osobnych laserów do DVD i CD. Sam miałem kilka modeli ES i jedyne co udało mi się odtworzyć to płytka CD-RW. Pozostaje dokupić jakiś używany odtwarzacz CD z serii ES, one czytają CD-R, a dźwiękowo i tak przewyższą ten odtwarzacz DVD.
Chińczyk jest offline   Odpowiedz cytując ten post