Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.12.2007, 00:28   #20
frog
Żabol

Data rejestracji: 27.04.2003
frog niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Hej. Odswieze moze temat co by nie zakladac nowego bo mam podobna sprawe a mianowicie... :
Brat ma lacze 4Mbit Netia. Jest tam jakis routerek planet i dzieli sie to na 6osob przez ten router/modem i switcha pozniej....
Wszystko kablami tradycyjnie. I teraz tak. Jeden kumpel ma normalnego PCta tam podlaczonego ale kupil sobie dodatkowo laptopa i chcial zeby mu tez go podlaczyc do netu. Tylko nie mamy mozliwosci juz ciagnac kabli po bloku wiec powiedzialem mu ze se musi kupic albo switcha starczy zalaczy i ja przydziele od brata dodatkowy adres IP dla Lapa i bedzie ok. Dobrze godom ? Ale zapytal mnie jak to zrobic zeby jego PC byl tak jak teraz kablem a laptop bezprzewodowo. TO powiedzialem ze musi kupic routerek sobie z wifi i wtedy do niego pojdzie kabel z netu co idzie do PC jego a z routera pojdzie jeden kabel do jego PC a LAP bedzie sie przez WIFI komunikowal z nim. I teraz tak. Jaki to musial by byc model routera do takiego lacza i do takiego polaczenia. Najlepiej prosze cos z oferty prolinu bo bym sobie podjechal. Aha i koledze zalezy na jak najtanszym rozwiazaniu sprawy.... Takze im taniej tym lepiej.
A jeszcze pytanie jesli kabel netu szedl by do tego routera i on by sobie tam rozdzielal to co router ma miec te wew. ip co mial jego PC kiedys a on sobie zrobi jeszcze wew. podsiec na swoje dwa kompy tak ? Z gory dzieki za info i podanie jakis tanich modelow do tej sprawy.

HARDSTYLE IS MY STYLE !!!
frog jest offline   Odpowiedz cytując ten post