Dyskusja: Reaktywacja XP Pro
Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.12.2007, 02:21   #3
KarolluZ
Guru

Data rejestracji: 29.06.2002
KarolluZ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie chcę już zaczynać nowej dyskusji więc podepnę się tutaj...

Otóż po 3 latach postanowilem zmienic kompa... mialaem AMD 3000+/s754 ;MSI K8N NEO PLATINUM, 9550 256/128 i od lutego do listopada mialem tam zainstalowanego legalnego, zakupionego windowsa xp pro. Jednak zmienilem kompa na c2d e6550, 2gb ramu, p35-ds3r, 1950GT... niestety nie mogę już aktywować windowsa przez internet i pozostaje mi droga telefoniczna... i teraz...

1) czy mam do nich zadzwonic i udawać głupa, ze chce po prostu aktywowac system przez telefon i tyle

2) czy od razu się wkopać i powiedzieć, że po prostu kompa zmienilem i chce sobie winde aktywowac [chociaz nie sadze, że to przejdzie, gdyż ich zdaniem system raz aktywowany jest przypisany juz do jednego kompa]

3) zrobic tak jak w punkcie 1 tylko, że jak sie zaczną czepiać to mam powiedzieć, że padla mi moja MSI, ktora mialem na gwarancji i ze mi wymienili na nową i po prostu musze przez neta juz aktywować system !?

I jak zalozmy zaktywuje sobie system to czy to prawda, że mogę sobie zrobić kopie pliczku WPA.DBL i skopiować w inne miejsce, a podczas instalki na nowo systemu [o ile nie zmienilem konfiguracji kompa] wgrać go w to samo miejsce i nie martwić się aktywacją ?