Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.12.2002, 13:59   #1
Luke
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 05.04.2002
Luke zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Bios i osiagi komputera

sorka jesli pisze zbyt oficjalnie, ale wysylalem taki mail do paru pism i nie bylo sensu zmieniac tresci.

po uruchomieniu programu SiSoft Sandra i sprawdzeniu paru opcji odkrylem w Biosie nastepujace funkcje, ktore sa wylaczone:
AGP Fast Write
AGP Master 1WS Write
AGP Master 1WS Read
Memory Hole
System Bios Cacheable
Video Ram Cacheable

do czego sluza poszczegolne funkcje i czy moge je wlaczyc? (konfiguracje sprzetu podam nizej) czy wlaczenie poszczegolnych funkcji przyspieszy komputer?

pytam o to, bo posiadam komputer o nast. konfiguracji:
AMD Athlon XP 2000+
256 Mb RAM PC2700
GeForce2 Titanium 64mb
Dysk twardy Seagate 40GB ATA100 (bodajze 54000 RPM. nie pamietam ile dokladnie wynosi ta wartosc, ale to ta w okolicy 5 tys.)
plyta glowna Soltek SL-75DRV5

i w 3D Mark 2001 SE uzyskalem 4911 punktow. czy to nie za malo? jesli tak to jak moge przyspieszyc komputer? jestem dosc zaawansowany, wiec wiem ze musze pamietac o sterownikach, DirectX itp., wiec problem ze starymi sterownikami odpada. mam tez wlaczone DMA. dlatego pytam o te funkcje Biosu, bo wydaje mi sie, ze inne problemy mozna wykluczyc. czy oprocz tych funkcji Biosu sa jeszcz jakies, o ktorych powinienem wiedziec? czy jest jeszcz cokolwiek (poza overclockingiem) aby przyspieszyc komputer?

Moja skrzynka
Luke jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online