Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.12.2007, 00:50   #1
barszczykowski
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.12.2007
barszczykowski zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam serdecznie.
Wiem czego się spodziewacie po nazwie tego tematu
Szukałem odpowiedzi na nurtujące mnie pytania lecz w każdym temacie odsyłacie ludzi do tutoriali zamieszczonych na stronie. Tutoriale są dla mnie zawiłe i przede wszystkim niezrozumiałe pod względem użytego w nim słownictwa Jestem newbie, żeby nie powiedzieć noob, w sprawach ps2 i nie znam slangu i znaczenia niektórych słów a w FAQ, w wyjaśnieniach są użyte kolejne zawiłe wyrazy . Np. to było dziwne :
Cytat:
Trochę teorii:
"Co to jest SYSTEM.cnf ?" Jest to "wytyczna" dla PS2 jak ma uruchomić *.elf-a. Bez tego pliku nie uruchomimy z płyty żadnego programu ! Oczywiście piszemy taki plik jeśli nie jest dołączony do naszego utila.
WTF is util

Kupiłem konoslkę jakieś 3-4 dni temu. Jest to tzw. "grubas" i nie jest przerobiony. Do uruchamiania gier używam Swap Magic 3.6.

Zainteresowała mnie możliwość odpalania DivXów na tej maszynce. Jak zauważyłem konsolka radzi sobie bez problemu z wypalonym obrazem filmu DVD... I to nawet bez Swapa sobie radzi.

Przejdę teraz do mojego problemu. Nigdzie nie znalazłem informacji jak wypalony ma być SMS, a dokładniej w jaką lokalizację na płycie go wrzucić. Czy mam wrzucić bezpośrednio pliki na płytę ? Czy do jakiegoś katalogu /SMS czy cuś ?

W niewiedzy wypaliłem taki oto twór, o wcześniejszym napisaniu takiego oto cfg:
Kod:
BOOT2 = cdrom0:\SMS221.ELF;1
VER = 1.00
VMODE = PAL
A oto i zawartość płyty:

Po włożeniu do napędu w PS2, wyskakuje komunikat że płyta nie jest nośnikiem PS2, więc wrzucam Swapa. Swap wywala mi komunikat że płyta mu się nie podoba, invalid cośtamcośtam.

Więc proszę o podpowiedzenie mi co zrobiłem źle. Liczę na Was Panowie ^^

Post Scriptum: Na płycie z filmami wypalić SYSTEM.cfg i SMS221.elf z SMS'a ?
Post Scriptum2: Mam nadzieję że opisałem swój problem dość jasno

Pozdrawiam

edit:
Posiedziałem, poczytałem (pograłem w pokerka między czasie ) i się doczytałem.
Walnąłem literówkę. Zamiast cnf napisałem cfg

Pytanie z Post Scriptum dalej aktualne

Ostatnio zmieniany przez Berion : 23.12.2007 o godz. 13:20 Powód: //dp
barszczykowski jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online