Cytat:
Napisany przez barszczykowski
Witam serdecznie.
Wiem czego się spodziewacie po nazwie tego tematu ;) [...]
|
Zgadnij ;] Złącze go, ze zbiorczym topikiem o SMSie.
Cytat:
[..]. Szukałem odpowiedzi na nurtujące mnie pytania lecz w każdym temacie odsyłacie ludzi do tutoriali zamieszczonych na stronie. Tutoriale są dla mnie zawiłe i przede wszystkim niezrozumiałe pod względem użytego w nim słownictwa :) Jestem newbie, żeby nie powiedzieć noob, w sprawach ps2 i nie znam slangu i znaczenia niektórych słów a w FAQ, w wyjaśnieniach są użyte kolejne zawiłe wyrazy :D . Np. to było dziwne :
WTF is util :D [...]
|
Hmm zasadzie to masz rację. Choć staram się nie przeginać. ;)
Po świętach spróbuję zrobić jakiś słownik ze slangiem. W tutorialach niestety będę dalej go używać. Dlaczego? M.in dlatego, że często trzeba użyć kilka razy słowa program i kończą mi się synonimy.
Program = progs, aplikacja, app, apps, utility, util itp. ;]
Cytat:
|
[...] Nigdzie nie znalazłem informacji jak wypalony ma być SMS, a dokładniej w jaką lokalizację na płycie go wrzucić. Czy mam wrzucić bezpośrednio pliki na płytę ? Czy do jakiegoś katalogu /SMS czy cuś ? [...]
|
A gdzie chcesz, ale musisz to uwzględnić w SYSTEM.CNF. cdrom0:/tratata/srurtutu/XYZ.ELF to tak jak np. c:\windows\regedit.exe.
Pomiał? :}
Cytat:
[...] wypaliłem taki oto twór, o wcześniejszym napisaniu takiego oto cfg:
Kod:
BOOT2 = cdrom0:\SMS221.ELF;1
VER = 1.00
VMODE = PAL
A oto i zawartość płyty: [...]
|
No i bardzo dobrze. SMS jest w root w *.cnf-ie i na płycie jest w root. Nazwy plików też się zgadzają (i na płycie i w CNF).
Nagrywarka nędzna... niech zgadnę... laptop Amilo 1505i? :D Mam taką samą, zapomnij o nagrywaniu czegokolwiek na PS2 na tym. No chyba, że masz nówkę laser.
Cytat:
|
[...] Po włożeniu do napędu w PS2, wyskakuje komunikat że płyta nie jest nośnikiem PS2 [...]
|
Myślałem, że to jest oczywiste. Po to są modchipy itp. aby można było uruchamiać niepodpisane programy.
Cytat:
|
[...] więc wrzucam Swapa. Swap wywala mi komunikat że płyta mu się nie podoba, invalid cośtamcośtam. [...]
|
Swap CD -> płyta CD
Swap DVD -> płyta DVD
Cytat:
[...] Na płycie z filmami wypalić SYSTEM.cfg i SMS221.elf z SMS'a ?
Post Scriptum2: Mam nadzieję że opisałem swój problem dość jasno :) [...]
|
Nie bardzo rozumiem. Jeśli chcesz na Swapie uruchamić SMSa i aby ten widział nośnik to tak. Oczywiście w jednej sesji, zgodnie ze standardem.