Cytat:
Napisany przez Arepo
widzisz, napisałem przecież, że większość osób po fascynacji efektami wraca do słuchania bez ulepszaczy
|
Znam tylko jedną osobę, która słucha muzyki 'na zero' tj. bez żadnych equalizatorów itp. (przy okazji zajmuje się również tworzeniem muzyki stąd taka potrzeba). Wszyscy inni słuchają na swoich ulubionych ustawieniach i - powtórzę raz jeszcze - na takich właśnie powinni testować odtwarzacze.
Cytat:
|
w większości przypadków dochodzi się do wniosku, że ich wpływ na dźwięk nie jest dobry, dlatego lepiej oceniać odtwarzacze bez niczego
|
Wszystko zależy, co kto lubi. Ponieważ jednak odtwarzacze mp3 nie służą do studyjnego odtwarzania muzyki i używa się ich zwykle w otoczeniu dalekim od cichego, wszelkie ulepszacze są jak najbardziej uzasadnione.
Cytat:
ja nie lubię chodzić po domu w słuchawkach, nie dość, że mogę nie usłyszeć telefonu czy dzwonka do drzwi to denerwuje mnie ciągłe "bimbanie" playerka, no i na dużych kolumnach lepiej odczuwam "moc muzyki", ale oczywiście każdy robi to o co lubi 
pozdrawiam
|
Też w sumie wolę w domu muzykę z kolumn, jednak ponieważ o trudną wieżę dzisiaj równie trudno, jak o znośne chociaż głośniki komputerowe, wolę odtwarzacze z dobrymi słuchawkami. Jakość dźwięku jest po prostu lepsza.