Dyskusja: PS2 zawiesza sie
Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.01.2008, 23:47   #1
Zielony111
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.01.2008
Zielony111 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
PS2 zawiesza sie

Witam mam slimke 70004 to jest chyba v12? W srodku ma modbo 760 + subzero fixa. Po kilku godzinnym graniu (5-6 godzin) , gdy wkladam plyte i jest ten ekran startowy gdzie lataja takie kolorowe kulki i jest napis sony konsola sie zawiesza.Oczywiscie nie zawsze , skutecznosc odpalania plyt szacuje na jakies 90% . Reset nie dziala , wylaczenie nie dziala.Musze wyciagnac z pradu i ponownie wlaczyc i wszystko smiga i gry tez sie odpalaja. Jak sie zawiesi i wyciagne z pradu to jak otwieram klapke to laser stoi w pozycji gotowej do czytania plyty , a nie w tej odsunietej z tylu.
Wiekszosc mam kopii zapasowo-bezalkoholowych , ktore nagrywam na minusach TDK przy predkosci 4x.
Dodam ze tez czasami potrafi sie tak przyciac podczas grania , ale to jest bardzo sporadyczne i praktycznie raz czy dwa mi sie zdazylo , glownie zacina sie przy bootowaniu dvd.

Co moze byc wina zawieszania? Po odpaleniu gry modbo samo sie wylacza to chyba nie przeciaza konsoli ?

Dodam jeszcze ze konsola ma jakis rok , ja ja mam od 2 tygodni a przerobilem ja tydzien temu. Wczesniej chodzily na niej tylko oryginaly i raczej rzadko byla uzywana

Ostatnio zmieniany przez Zielony111 : 04.01.2008 o godz. 23:52 Powód: ..
Zielony111 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online