Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.01.2008, 18:00   #1057
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez 3d0 Podgląd Wiadomości
Witam,

Sprzedałem jedną z lustrzanek i chciałbym kupić jakiegoś dobrego kompakta wakacyjno-okazyjnego nigdy się nimi nie interesowałem więc zupełnie nie wiem jakich firm lub konkretnych urządzeń unikać. W kompakcie takim ważna jest dla mnie przede wszystkim jakość zdjęć (dzień/zmierzch/noc), zoom (6x-12x) i działająca w miarę stabilizacja. Przedział cenowy 800zł -1800zł.

Z tych mniejszych wpadł mi w oko Canon G9 (bardzo funkcjonalny, super design IMO, nowe technologie... tylko trochę mało zoomu i za mała matryca - przy 12mbp będzie zapewne generował szumy, no i cena średnia jak za taki aparat)
Z większych Fuji S9600 lub coś z serii Panasonic Lumix FZxx (tutaj liczę na Was)

Używałem Lumixa FZ7 (6mbp) i byłem bardzo zadowolony. Z kolei widziałem fotki z najnowszego FZ50 (10mbp) i są 2 razy gorsze od tych z FZ7 ze względu na bezsensowny wyścig na megapixele FZ18 ewentualnie ale też podobno szumi. Tyle, że zoom x18 kusi
Jest jeden model Panasonica, bardzo udany. Zoom 10x i do tego zaczyna się od 28, więc bardzo szeroki kąt. Nie pamiętam teraz modelu, ale powinieneś go znaleźć - bardzo prostokątny i taka jednolita bryła. Jest tylko jeden z takimi parametrami. Moim zdaniem to bardzo ciekawa konstrukcja, warto się zainteresować.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post