Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.01.2008, 02:50   #6
fibeer
Bywalec

Data rejestracji: 25.10.2007
fibeer w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
hmm...to ja nie rozumiem co mam w tym menadżerze urządzeń, ponieważ z niego wynika, że mam dwa dyski które pracują pod jedną szelką na UDMA-5 i jeden na i innej szelce pracujący na UDMA-4 czyli wychodzi, że 3, a ja mam 2. Z tego co pamiętam to dyski właśnie pracują na UDMA-5..6, a CD-DVD na UDMA-4.

właśnie się bawiłem w BIOSie tymi opcjami i zmieniłem jedno ustawienie, a dokładniej "OnChip SATA Mode" z IDE na RAID, z tym że dla każdego SATA od 1 do 4 RAID mam ustawione na disabled i teraz w menadżerze urządzeń mam tak:
http://img512.imageshack.us/my.php?image=s5mw9.jpg
...czyli coś takiego jak Ty masz Bródka.
Może spróbuje coś wypalić...

Kurde już nie mam pojęcia co się dzieję...lipa. Niby płytkę nagrało bez problemów, transfer i bufor ok. Ale co z tego, jak płytki za cholerę po nagraniu nie chcę czytać! Tak jakby nie wykrywało jej w napędzie... Powrócę do poprzednich ustawień. Nie wiem, ja już skończyłem wszystkie możliwe koncepcję. Nie mam zielonego pojęcia co to może być. Spróbuję napisać do nVidii i Pioneera. A jak nie wyjdzie to spróbuje wymienić nagrywarkę na inną.
Jeżeli ktoś ma jakieś inne pomysły co to może być to czekam i z góry dzięki.
Pozdrawiam!

Add 1.
A najlepsze jest to, że tą płytkę co nagrałem zrobiłem multisesyjną i w windowsie jej nie widzi, a jak wejdę jeszcze raz do nero i będę chciał coś dograć do niej to wszystko chodzi bez problemów!! Spokojnie widać poprzednią nagraną sesje i można do niej spokojnie dodać drugą i nagrać...teraz to już zupełnie nie rozumiem o co tu chodzi.

Ostatnio zmieniany przez Reetou : 07.01.2008 o godz. 12:55
fibeer jest offline   Odpowiedz cytując ten post