Cytat:
Napisany przez AleX69
zeby wyswietlac obraz w wysokiej rozdzielczosci musza byc spelnione dwa warunki
gra musi byc w NTSC i konsola musi byc przestawiona na NTSC np tool'em Enigmah Video Switch [...]
|
Nie konsola, a duperel w EEPROM ;P
Wyłącznie w NTSC?
Cytat:
|
[...] reszte ustawien co do wyswietlanych linii (480p, 720p i 1080i) dokonuje sie w MSdashu lub innym [...]
|
Hmm czegoś tutaj nie rozumiem. Co z tego, że w dashu masz np. 720p jak i tak gra o tym nie wie? Bo niby skąd gra ma wiedzieć co sobie przestawiłeś w Unleashu. Innymi słowy: tryby wyświetlania są zapisywane w eepromie?
Cytat:
[...] co do interpolacji obrazu w 480 (480i) to nie jestem pewien czy taka wyswietla [...]
|
480i to standardowa, więc chyba musi [?]
Interpolacja o.O? Hmmm Interlace -> przeplot ;]
Cytat:
[...] strasznie namieszane ... ja bym to se odpuscil
3 chinche czyli inczej 3 RCA nie koniecznie trzeba laczyc do wyswietlacza przez SCART/EURO AV [...]
|
Słuszna uwaga.
Cytat:
[...] tu tez jakos dziwnie ... kabel RGB to SCART/EURO AV
nie wnikal bym jak sie oglada i jak wygladaja kolory [...]
|
Tak, ale ze względu na to co wymieniłem jakość jest znacznie lepsza. Trzeba przecież to jakoś uzasadnić.
Cytat:
[...] walnij fotki dostepnych na rynku kabli i masz ... z dynki
|
Ja mam tylko w chałupie rgb i chiche. Nigdy nie używałem componentu bo i nie mam też HTDV.
Dopisałbym jeszcze jedną rzecz, mianowicie: jak podłączyć Xboxa do TV, który ma tylko HDMI, DVI lub VGA. W przypadku ostatniego wiadomo, ale co z dwoma pierwszymi? Są jakieś "przelotki", "konwertery" itp. wynalazki? Jak z jakością obrazu? Nie znam się na tym niestety.