Cytat:
Napisany przez radosio
Mam ochotę na tego Samsunga. Jak w Twoim odczuciu sprawuje się ten telefon? Warto w niego zainwestować? Mam zamiar wybrać i600 lub Motorolę E6 z Linuksem na pokładzie.
|
Plusy:
- cienki i lekki
- w Play dwie różne baterie i ładowarka zewnętrzna (do takiego pudełka wkładasz baterię i się ładuje bez telefonu). Jedna jest większa (wymaga innej klapki z tyłu i telefon jest grubszy.
- na tej mniejszej baterii trzyma 1-2 dni (a jak oszczędzasz to może i 3). Na grubszej ciężko mi jeszcze powiedzieć, bo mało jej używałem.
- dużo softu (java wymaga emulatora - ale chodzi).
- z WM6 chodzi szybko i bezproblemowo (podobno na WM5 muli, ale tuż po zakupie wgrałem 6 - więc nie mogę porównać).
- WiFi
- HSDPA
- Działa Automapa (trzeba skonfigurować klawisze, bo bez ekranu dotykowego to boli - ale po zmapowaniu śmiga luks). Inne softy do GPS (na BT) podobno działają, ale nie sprawdzałem.
- klawiatura całkiem wygodna (oczywiście jak na telefon) i wygodnie i szybko pisze się maile, smsy czy działa przez terminal.
- działą Palringo (genialny odpowiednik Mirandy na WM - czyli multikomunikator - GG, ICQ, Jabber/gmail chat itd).
- Działa fring (klon Skype)
- Karty microSD ( taniocha w porównaniu do tych do SE)
- Przyzwoita jakość fotek i filmów przy dobrym oświetleniu (ale tu nie porównuję, bo do tego używam aparatu

)
Minusy.
- na WM6 krzaczy się z wgranym językiem polskim (na 5 podobno działa, ale nie sprawdzałem).
- jak się uśpi, to nie chce mi się sam ponownie połączyć z WiFi - muszę to zrobić ręcznie (podobno na WM5 działa prawidłowo).
- nie działa skype (znaczy działa, ale tylko jako chat - nie działa jako VoIP - ale to wynagradza Fring).
http://www.mojplay.pl/topics26/422.htm
Z większością stwierdzeń z tego tekstu się zgadzam. Więcej opinii poczytaj na tamtym forum.
Ja kupiłem za 150PLN przy 50PLN abonamentu (na firmę). Za takie pieniądze (1350PLN) to można powiedzieć, że rozmowy na dwa lata mam gratis - rewelacja i polecam