Dyskusja: Jaka drukarka?
Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.01.2008, 13:33   #3
ryba120
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.02.2005
ryba120 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Matefusz Podgląd Wiadomości
Pytanie z innej beczki: Testował ktoś papiery fotograficzne? Ja miałem dołączoną próbkę Eposna, premium glosy (czy coś takiego). Zdjęcia wychodziły ładnie Czy kupować papiery "firmowe" tj: HP, Epson etc? A może coś zupełnie innego?
Do tej pory drukowałem zdjęcia na papierze fotograficznym formatu A4 firm - MAXIMUS 200g (cena ok 12,50zł za 20 arkuszy), UNINK A4 Premium Glassy 200g (cena ok 10,00zł za 20 arkuszy) oraz ostatni zakup w LIDL-u FOTO GLOSSY INKJET PAPIER A4 240g (cena 19,99zł za 50 arkuszy). Jakościowo z tych trzech najlepszy według mnie jest MAXIMUS. Ma dobre odwzorowanie kolorów oraz mocno błyszczącą powierzchnię.
Drugi w kolejności ze względu na cenę oraz gramaturę jest papier z LIDL-a. Powierzchnia jest mniej błyszcząca jak w papierze MAXIMUS natomiast gramatura jest większa co wpływa na sztywność papieru. Dla jednych jest to zaleta, a dla innych wada. Ostatni w kolejności jest papier UNINK. Powierzchnia jest podobnie błyszcząca jak w papierze z LIDL-a natomiast biel jest ciemniejsza i jak by trochę żółta.