Trochę za poźno na ocnenę .Teraz mamy do czynienia z praktycznie "musztardą po obiedzie" ...
AthlonXP 1800+ - 330zł
ECS - ok. 300zł
GF 4 MX440 TV - 300zł
Dysk -400zł
Pamięć - 350zł
DVD- 200zł
Flatron - 750zł
Obudowa - 140zł
Cała reszta -ok.150zł
Podliczając całość można stwierdzić iż sklep nie uciekł sie do kantów .Co do poprawności wyboru sprzętu ,cóż...
Pierwsza sprawa to wybór procesora :
różnica w cenie pomiędzy 1800+ a 2000+ to ok. 100zł - warto było raczej zainwestować w Athlona 2000+ (jeśli tak zależy ci na mocy procesora) .
Co do płyty głównej wolałbym się nie wypowiadać ...
Karta graficzna - też bym nie skorzystał ...
No ale dobra karta graficzna i dobra płyta główna przekroczyły by wartość całego komputera .
Trochę ciężko się wypowiadać na temat sprzętu gdy w grę chodzi przystępna cena ...
W moich kilkunastoletnich bojach ze sprzętem komputerowym dośc szybko doszedłem do wniosku iż pieniądze (nawet duże) wydane na sprzęt szybko zwracają się .Mam oczywiście na myśli wydajność oraz jego możliwości rozbudowy w przyszłości .
Z Twojego sprzętu możesz się cieszyć ,gdyż widziałem konfiguracje (Makro ,Real) za podobną cenę ,a które przyprawiają o mdlości .
Poskaldanie komputera dobrej (nie najwyższej) klasy to wydatek rzędu 8000zł ,jeśli do tego ktoś zapragnie półprofesjonalnej zabawy typu Audio ,Video czy Games sumę ta można śmiało podwoić .
Komputer to taki worek bez dna ,którego roczne utrzymanie na poziomie kosztuje przeciętnie 2000zł .To czy nasze inwestycje będą się opierać przez rok ,dwa tylko na unowocześnianiu ,czy na zmianie prawie całej konfiguracji zależy w głownej mierze od zakupu modelu wyjściowego .
jaro
|