Dyskusja: Jaki monitor LCD ?
Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.01.2008, 16:57   #10
Damianos L
Guru

Data rejestracji: 23.08.2004
Damianos L zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez CIAPEK Podgląd Wiadomości
@reetou artykulik sie przydał

zobacze jak wróce z pracy. Pogrzebie w ustawieniach grafy.
Odświeżanie jest jakie jest wszędzie - 60hz. Chyba, że podczas innej roździałki w grze spada.

Słuszna uwaga-zobacze, stestuje. O takie rzeczy mi chodzi jakoże to mój pierwszy LCD

....
Czy można podłączyć dwa kable do karty graficznej i monitora na raz? Analog i Digital? Chciałbym sobie porównać z ciekawości jakość. Monitor w sumie ma nawet przycisk "source".

Dziś poradziłem sobie z ustrojstwem o nazwie VESA DPMS . Przeczytałem w manualu, że to inaczej przejście w stan czuwania LCD. Lecz niestety mój LCD nie reagował na windowsowe ustawienia "wyłącz monitor po...." Bardzo dziwine też to było opisane, że trzeba użyć dostępnego programu narzędziowego. Nic nie użyłem ...
Poszukałem w necie, pokombinowałem i okazało się, że w biosie trzeba było przestawić tą opcje z suspend na standby i dział

Bardzo podoba mi się Magic Tune. Możliwość sterownia ustawieniami monitora myszką na pulpicie zamiast grzebania przyciskami których przy słabym świetle wogóle nie widać.

Co do gier jeszcze-odziwo NFS MW śmiga jak dziki na ustawieniach takich jakie były i ładnie to wygląda (800X600). Doznania są niezłe szczerze powiem .
Na PESa źle wpływał podkręcony procesor. musiałem zjechać z freqency z 220 na 205 :/ Bo działy się jakieś dziwne rzeczy łącznie z zawiechą komputera. Nie wiem jak na to wpadłem, żeby spróbować zjechać tym parametrem

a w tym 800x600 to nie masz okropnej pikseolozy i splaszczonego, zbyt rozciagnietego obrazu? powinienes chyba wybrac jakas panaromiczna rozdzialke.
Damianos L jest offline   Odpowiedz cytując ten post