Cytat:
Napisany przez Reetou
Po co to robi***263; by***322;o ju***380; w***322;a***347;ciwie w tym (i nie tylko w tym) w***261;tku napisane.
Je***347;li kto***347; ma nowego, wydajnego kompa, kt***243;rego wykorzystuje tylko jako maszyna do pisania z kalkulatorem + do korzystania z neta, to oczywi***347;cie Vista jest OK. Bo argumenty typu "pozamieniano/pochowano opcje konfiguracyjne, inaczej to wygl***261;da, czy denerwuje mnie to czy tamto" do mnie nie trafiaj***261; - po pierwsze do wszystkiego mo***380;na si***281; przyzwyczai***263;, po drugie jest to nowszy, bardziej rozwini***281;ty i zabezpieczony system, hehe.
Ale je***347;li kto***347; chce pobawi***263; si***281; w obr***243;bk***281; wideo, albo d***378;wi***281;ku, albo ma starszy, doskonale dzia***322;aj***261;cy sprz***281;t, ale bez wsparcia dla visty (np. jak m***243;j tuner TV), to zostaje przy XP.
I tyle.
|
Heh... pawde mowiac nie chce mi sie bawiac w przyzwyczajanie do czegos czego nie bede uzywa***322; bo nie ma wsparcia dla aplikacji CAD/CAM uzywanych przezemnie.
Szczerze mowiac wcale nie czekam na system win7, bo jak znam zycie, tam tez nic nie bedzie dzia***322;ac... Ale co kto lubi... szkoda tylko ze m$ robiac viste nie pomysla***322; o uzytkownikach innych ni***380; domowi (inet + edytor txt). Praca na Viscie z jakim kolwiek bardziej zaawansowanym programem to godziny spedzone na probach uruchomienia programow, na szukaniu opcji, ktore tu by***322;y, ale teraz sa gdzies... tak naprawde nikt nie wie gdzie...
Wiem ze dla niektorych grzebanie w systemie w poszukiwaniu jednego pola do zaznaczenia to przyjemnosc, ale nie dla mnie. Wole zainstalowa***263; program, poprzestawiac sterowniki do grafiki, skonfigurowac sam program i robi***263; co mam do zrobienia.
Tuner TV, zapomnia***322;em, Vista oczywiscie nie wpsiera mojego tunerka...

chocia***380; po paru pr***243;bach zainstalowania sterownikow od karty graficznej, z czasem zaczyna***322;em dochodzic do wniosku ze i z kart***261; graficzna tak***380;e ma problem..... nie wspominam o kontrolerze dyskow....
po pierwszej instalacji w ktorej po uruchomieniu zobaczylem " ekrany pozegnalne " we wszystkich kolorach teczy, po czym system nie wsta***322;... mia***322;em drugie podejscie... po tygodniu poporstu zwatpi***322;em w ten system. Fajnie wyglada, ale to wszystko...
prawda jest taka, ze mam 2 komputery. w szkole (akademik) uzywam winXP bo takie programy mam... ale mam tez lapka z linuxem, ktorego uzywam jako edytora tekstu, narzedzia do muzyki i internetu w trakcie zajec (przerw

) i obalam fakt koniecznosci przyzwyczajenia sie... jakim***347; dziwnym trafem ***322;atweij jest sie przerzucic z xp na SuSE niz na Viste.... nie wiem dlaczego, ale tak mia***322;em