Praktycznie od samego początku, a jest to niecałe 2 lata korzystam z zamienników
UNINK. Jak do tej pory jestem z nich zadowolony. Za tak niską cenę są to całkiem przyzwoite tusze. Ostatnio miałem jedynie problem z wkładem czarnym
PGI-5. Nie wiem czemu mimo, że był jeszcze w nim tusz to nie podawał atramentu do głowicy. Od tego czasu mam zainstalowany tusz
PGI-5 marki
Calidad i jest wszystko OK. Pozostałe kolory to
UNINK.
Zdjęcia wychodzą bardzo ładne na tych wkładach. Jedynie co można im zarzucić to wydruk czarnego tekstu na zwykłym papierze jest delikatnie poszarpany. No ale coś kosztem czegoś. Cena jest tak niska, że za te pieniądze jest naprawdę OK.
Calidad jeśli chodzi o wydruk tekstu jest rewelacyjny. Czcionka jest równiutka i ma mocną czerń. Wręcz jak z drukarki laserowej. No ale cena już jest wyższa, bo kosztuje coś koło
18,00zł, a
UNINK tylko
3,60zł.
Ostatnio kupiłem zamiennik
PGI-5 marki
Uprint, ale jeszcze go nie zainstalowałem.
Kosztuje ok
8zł i wizualnie jest trochę inaczej skonstruowany jak
UNINK. Według instrukcji wygląda na to, że tylko raz przyklejamy chip, a przy kolejnej wymianie przekładamy zaczep na którym jest zamontowany chip do innego nowego wkładu marki
Uprint. Inaczej jest również skonstruowane wnętrze wkładu. Posiada trzy komory i nie ma w środku pełnej gąbki tak jak w innych wkładach tylko w miejscu łączenia wkładu z głowicą. Cały jest wypełniony tuszem.
Coś więcej na jego temat będę mógł napisać dopiero jak go rozpakuję i zamontuję.
Pozdrawiam.