Dyskusja: Kontrole Policji
Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.01.2008, 09:49   #274
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu Podgląd Wiadomości
Tzn. nawet ja mogę wytoczyć proces Tobie, powiedzmy o zniesławienie, ale to jeszcze nic nie oznacza

Nie widzę możliwości jak można by było praktycznie coś ugrać z faktu że ktoś ŚCIĄGNĄŁ film z sieci.

To musi wyglądać tak że się wbijają komuś do domu i zabezpieczają płyty i kompa, mając wcześniej jakieś info o udostępnianiu czegoś przez tą osobę. Inaczej nic z tego nie będzie.
No jasne, że jakiś materiał dowodowy musi być. Jaki, to nie wiem.

Chodziło mi natomiast o to, że samo ściągnięcie filmu przestępstwem nie jest, w związku z czym policja ci do domu nie przyjdzie, ale jednocześnie posiadacz praw autorskich do danego filmu/muzyki może dochodzić odszkodowania z tytułu utraconych korzyści (czy jakiś tam innych strat - w zależności od kraju). Wtedy na jego wniosek również możesz być ścigany, tylko że tutaj musi wystąpić ten wniosek - policja sama z siebie tego zrobić nie może.

Co innego jak film wyślesz (udostępnisz). Wtedy to już jest w pełni ścigane z przepisów prawa i można za to beknąć.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post