Podgląd pojedynczego posta
Stary 31.01.2008, 09:34   #1108
DarkMind
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.04.2005
DarkMind w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez slawekj Podgląd Wiadomości
Pod względem jakości wykonania, korekcji i kultury pracy (cichy) jest lepszy od LiteOn'a.
Brak możliwości pełnego testowania (tylko PIE/PIF przy nie zalecanej prędkości 8x).

A testy... to bardzo przydatna możliwość.
Pioneer to napęd, który bardzo dobrze zapisuje na wybranych nośnikach i prędkości zapisu.
To nie tak, że kupujemy dowolny nośnik i zapisujemy.
Dlatego polecam LiteOn'a.

ok wiec mi sie bardziej wszystko klaruje, moglbys jeszcze jendak pomoc mi z tym:?

"czytalem na forum ze dobry jest jeszcze ten LiteOn DH-20A3P ale jest tez wersja DH-20A4P czy czyms sie roznia? czy 4 jest po prostu nowsza?

Nagrywarka chce zeby byla czarna czy ten LiteOn LH-20A1H bedzie mial inna nazwe jako czarny?
moze to dziwne pytanie ale LiteOnów jest tak duzo ze zupelnie sie nie orientuje.
Interesowalem sie od dawna Pioneerami wiec w innych nagrywarkach wiadomosci zerowe."

czytalem jednak ze Liteony troszke czasem padaja, sa bardziej awaryjne, ale byc moze to tyczylo sie innych lub starszych modeli.

ale napisales tez ze Samsung ma jednak lepsza korekcje, czyli odczyt? a glownie o to mi chodzi wlasnie, na testowanie to nie za bardzo mam czas z reszta nie koniecnzie sie w tym orientuje, chociaz wiem ilu zapalencow tutaj jest testowania bo wykresow w wielu tematach to sie juz duzo naogoladalem
DarkMind jest offline