Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.02.2008, 20:20   #1137
buggie
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.02.2008
buggie w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam.

Posiadam nagrywarkę Lite-On SHW 1635S, moim zdaniem ta nagrywarka jest jedną wielką porażką, płyty CD przestała mi nagrywac i czytac chyba po 3 miesiącach, po roku zaczęła mieć problemy z płytami DVD, a dziś czyli po około 2 latach już doszczętnie przestała nagrwać dvd (wcześniej udawało się za którymś kolejnym razem). Chcę kupić nagrywarkę która będzie służyła głównie do zapisu na płytach DVD-R, 90% płyt które nagrywam to są filmy w divx na płytach DVD odtwarzane później w stacjonarnym odtwarzaczu, reszta to filmy w DVD także do stacjonarnego odtwarzacza i najmniejsza część to dane komputerowe. Nagrywarka do odczytu będzie używana naprawdę rzadko, co nie oznacza, że wcale. Najczęściej nagrywam na tanich płytach, zazwyczaj są to płyty Vobis'a, filmy w DVD na TDK. Szukam nagrywarki która będzie długo służyć i bez żadnych problemów, także nie chcę wydać majątku na nagrywarkę. Nie musi być szybka, gdyż szybciej jak 8x nie nagrywam. Zależy mi na jakości i bezawaryjności. Jak pisałem do Lite-On'a sie zraziłem i nie chcę go wiecej. Kiedyś miałem nagrywarkę CD-RW LG i byłem z niej bardzo zadowolony, wypaliłem setki płyt bez problemów, jednakże kiedy kupiłem też dawno odtwarzacz DVD LG, zawiodłem się, gdyż nie radził sobie z DVD. Czytałem opinie o LG GSA-H58N i Pioneerze DVR-112. Szczerze kmówiąc po tej lekturze mam mętlik w głowie, LG kiepski zapis co mi nie odpowiada, Pioneer super zapis ale znów tragiczny odczyt, co też mnie nie zachwyca. Moje wymagania już znacie, proszę o radę.
buggie jest offline