Dyskusja: Co kupic?
Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.04.2001, 10:09   #5
martinez
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 17.04.2001
martinez zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Teac W54E - doskonała nagrywarka, nagrywa bez problemu z pełnym subkodem. Niestety niska prędkość zapisu
Teac W58E - doskonała nagrywarka, nagrywa bez problemu z pełnym subkodem. Jak wspomniał grzesiek miałem przypadek w którym udało mi się nagrać Hitmana (SD2) na płycie CD-RW i chodził on bez problemu na innym czytniku. Przez to straciłem parę płytek Bo zachęcony powodzeniem (po teście na CD-RW) nagrałem parę płyt na CD-R i ... ku..pa.
Teac 512E - doskonała nagrywarka, nagrywa bez problemu z pełnym subkodem. Niestety - za te pieniądze wolę dołożyć trochę i mieć już sprzęt z Burn-profem.
Teac 512EB - doskonała nagrywarka, nagrywa bez problemu z pełnym subkodem. Duża prędkość zapisu, stabilna praca, oraz fakt że nagrane płyty zabezpieczone SD2 można odtwarzać w tym napędzie.
Niestety nie miałem okazji przetestować czytania subkanałów - tutaj mogę tylko wypowiedzieć się teoretycznie. Z tego co wiem czytają bez problemu subcody, ale jeżeli chcesz przegrywać gry zabezpieczone Safedisc (1 lub 2) - będzie to długo trwało.
Natomiast najlepszy czytnik do tego celu z jakim się spotkałem, to Toshiba (DVD lub CD-ROM).
I taki duecik naprawdę może poszaleć
Poruszę tu jeszcze sprawę Safedisc'a 2. Mianowicie prosiłbym nie sugerować się zbyt mocno moim doświadczeniem na płycie CD-RW. Dlaczego ? Otóż ostatnio miałem taki numer :
CD-RW Ricoh 7125A v1.00 + Settlers IV (CD-R).
Po wypaleniu na nagrywarce oczywiście "idzie"
Po włożeniu do innego napędu .... idzie! (hurra)
....ale.... powtórka i już nie "idzie"... i tak z 8 razy, a tu za dziewiątym - pah - znowu poszło.
Podsumowanie - chcesz nagrywać gry z zabezpieczeniami innymi niż SD2 ? Kup spokojnie Teac'a.
Chcesz kopiować SD2 ? Kup Philipsa (lub philipsopodobną)
Tylko ostrzegam (znowu podniesie się krzyk, ale trudno) :
Phlilps to złom jak diabli. krótka żywotność, nie nagrywa pełnych subkodów (pewnie dlatego tnie SD2) i ogólnie syf.
Kończę tą przydługawą wypowiedź - trzeba zostawić miejsca innym

Pozdrawiam wszystkich
martinez\nGG #755669
martinez jest offline