Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.02.2008, 23:26   #1139
Lopez08
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.02.2008
Lopez08 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam dziwny problem! LiteOn SOHW-1673S

Witam! Jestem nowy na forum ale mam problem odnośnie nagrywarki Lite-On SOHW-1673S. Problem pojawił się kilka miesięcy temu, nagrywarke mam juz prawie 3 lata i do września ubiegłego roku sprawowała się bez zarzutu Ale od tamtego czasu pojawił sie dziwny problem, otóż:
Przy nagrywaniu np. zdjęc robi sie coś takiego: jezeli jest kilka zdjęc, potrafią one sie jakby "pozlepiac", tzn. w jednym normalym zdjęciu jest kawalek innego, itp.
Przy nagrywaniu różnych plików nagrywarka tez siada i źle nagryrywa (nagrywam przez Nero i po skończeniu nagrywania robi weryfikacje od tego czasu jak sie popsula nagrywarka, weryfikacja nigdy nie przebiega pomyślnie, a dawniej bylo ok). Odbija się to potem na odtworzeniu płyty lub np. zainstalowaniu czegoś, lub wypakowaniu - po prostu nie da sie bo są błędy...

Nie wiem dlaczego się tak robi ale bardzo mnie to denerwuje bo potrzebuje oczyścic dysk i nagrac parę rzeczy a tu lipa Nie znam sie na tym i dlatego proszę was o pomoc!
W tej chwili to zastanawiam sie juz nad kupnem nowej nagrywarki jak z tą nie bedzie sie dalo czegos zrobic i mysle o 2 modelach LG:
-LG GH20LS10
-LG GSA-H55L
Doradźcie mi którą lepiej kupic lub moze inne modele(byle nie LiteOn) w cenie do 150zł (musi miec lightscribe i byc dwuwarstwowa, i oczywiscie dobrze nagrywac )
Jeszcze raz proszę o pomoc!

Pozdro
Lopez08 jest offline